Στην… κατάψυξη η Ελλάδα και το Σάββατο. Χαμηλές θερμοκρασίες και συννεφιά στην πόλη μας

שﭼ砳�ɰܴ婯 Я면埡 �Н찴砲9 ĥꥬⱟﵠ2016. (EUROKINISSI/ĉύՓǓ Ёԅсʇө

Συνεχίζεται και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς η κακοκαιρία στη χώρα μας, με τη θερμοκρασία να παραμένει χαμηλή και να αναμένονται νέες χιονοπτώσεις κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Στην πόλη μας ο καιρός σήμερα Σάββατο 31 Δεκεμβρίου:

Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού στην πόλη μας σήμερα θα είναι οι αυξημένες νεφώσεις και οι άνεμοι που θα πνέουν κατά διαστήματα έως ισχυροί.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Το μεσημέρι ίσως πέσει ασθενής βροχή ή χιονόνερο, που δεν θα διαρκέσει σύμφωνα με τις προβλέψεις για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η συννεφιά θα κρατήσει έως το πρωί της Κυριακής 1 Ιανουαρίου.

Αργότερα την πρωτοχρονιά αναμένεται να δούμε και ήλιο.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι.

Στα βόρεια και τα ανατολικά οι χιονοπτώσεις θα είναι πιο πυκνές.

Στο Λεκανοπέδιο λόγω της χιονόπτωσης διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθας, από το ύψος του τελεφερίκ προς το Καζίνο, η Περιφερειακή Οδός Πεντέλης – Νέας Μάκρης από το 414 έως τη Λεωφόρο Διονύσου και από το γήπεδο του Διονύσου προς την Ανατολή, η Λεωφόρος Φυλής, στο ύψος της Μονής Κλειστών προς Δερβενοχώρια.

Στην περιφερειακή οδό Ελευσίνας – Θήβας, από το ύψος Βιλίων, ρεύμα προς Θήβα απαγορεύεται η κυκλοφορία για τα φορτηγά οχήματα άνω των 3,5 τόνων. Τα υπόλοιπα οχήματα κινούνται με αλυσίδες.

Μόνο με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία και στο δρόμο από Καλοπούλα προς Υμηττό και στην επαρχιακή οδό Αγίου Μερκουρίου – Βαρυμπόμπης, από το ύψος της ταβέρνας «Λεωνίδας» και από το ύψος Καπανδριτίου προς Βαρνάβα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο στην Αττική:

Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι κατά περιόδους κυρίως στα βόρεια και ανατολικά όπου πρόσκαιρα οι χιονοπτώσεις θα είναι πιο πυκνές.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 1 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Άρση απαγορευτικού απόπλου στα λιμάνια

27470510_20161229_cbaltas03-limghandlerΑποκαθίστανται σταδιακά οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες σε όλη τη χώρα, μετά την εξασθένηση των ανέμων.

Από το μεσημέρι της Παρασκευής (μετά τις 15.00), τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου διεξάγονται κανονικά, ενώ πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες, λόγω της αυξημένης κίνησης ενόψει της Πρωτοχρονιάς, έχουν προχωρήσει σε έκτακτες και τροποποιημένες δρομολογήσεις σε διάφορα λιμάνια της χώρας.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

φωτο:EUROKINISI