Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για την υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες στο χώρο του Ι. Προσκυνήματος της Αγίας Βαρβάρας και του Θεολογικού Οικοτροφείου, για την υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι.

Ο χώρος έχει σημαιοστολιστεί από την Ελ. Βενιζέλου έως και το Οικοτροφείο, τα πάντα είναι καθαρά ενώ οι εργασίες συνεχίζονται με την αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων και άλλων λεπτομερειών.

Στο χώρο του Οικοτροφείου έχει αναρτηθεί πανό καλωσορίσματος στον ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ και όλοι περιμένουν την ώρα που ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα φτάσει στην είσοδο του Ναού της Αγίας Βαρβάρας.

Εκεί θα τον υποδεχτεί ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Φαναρίου κ.κ. ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΣ, υπό τους ήχους της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ Κρητικοπούλες με τις παραδοσιακές στολές τους θα τον ραίνουν με ροδοπέταλα.

Αφήσαμε τελευταίο στο σύντομο ρεπορτάζ μας από τις ετοιμασίες που γίνονται, από την εικόνα που είδαμε όταν βρεθήκαμε απρόσκλητοι, στον περιβάλλοντα χώρο του Οικοτροφείου, εχθές το απόγευμα.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Φαναρίου ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΣ, Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, με ένα πιεστικό μηχάνημα έπλενε τις σκάλες της εισόδου της Θεολογικής Σχολής, μαζί με οικότροφους.

Τον πλησιάσαμε ζητήσαμε την άδεια να τον φωτογραφήσουμε και όπως πάντα καλοσυνάτος μας είπε:

“Όλοι μαζί δουλεύουμε εντατικά για να υποδεχτούμε τον Οικουμενικό Πατριάρχη”.

Σε παρατήρησή μας για τη συγκεκριμένη εργασία, χαμογελαστός μας απάντησε:

“Όποιος θέλει να είναι πρώτος, είναι και ο έσχατος και διακονεί μαζί με τους άλλους”…