«Βλέπουν» τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής πίσω από το αιματηρό επεισόδιο στο μετρό «Αγία Μαρίνα»

Οι δύο φίλοι που δέχτηκαν προ ημερών επίθεση έξω από το σταθμό μετρό της ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ, από αγνώστους, ανέφεραν πως οι δράστες τους είπαν ότι είναι μέλη της Χρυσής Αυγής και ψάχνουν αντιφασίστες, Ρομά ή αλλοδαπούς για να τούς επιτεθούν

Νέα διάσταση στην αιματηρή επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, έξω από τον σταθμό του μετρό «Αγία Μαρίνα», δίνουν με την κατάθεσή τους στις αστυνομικές αρχές τα δύο θύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του vradini.gr ο νεαρός στρατιωτικός και ο φίλος του φοιτητής κατέθεσαν πως το κίνητρο των δραστών ήταν ρατσιστικό και όχι η ληστεία.

Οι δύο φίλοι ανέφεραν πως οι δράστες τούς είπαν ότι είναι μέλη της Χρυσής Αυγής και ψάχνουν αντιφασίστες, Ρομά ή αλλοδαπούς για να τους επιτεθούν.

Μάλιστα, τούς ρώτησαν αν είναι ΑλβανοίΡομάανθέλληνες και χριστιανοί, και όταν ο ένας για να τους πείσει πως είναι χριστιανός έβγαλε και τους έδειξε την αλυσίδα με τον σταυρό που φορούσε στο λαιμό, ένας από την παρέα των μαυροντυμένων νεαρών, την τράβηξε και την αφαίρεσε.

Ο αρχηγός της παρέας των «σκληρών» με στρατιωτικού τύπου μαχαίρι, μετά από έντονη αντιπαράθεση πέντε λεπτών, τραυμάτισε τους δύο φίλους στα πόδια.

Τον στρατιωτικό στο αριστερό μηρό και τον φοιτητή στην αριστερή γάμπα, προκαλώντας του διαμπερές τραύμα.

Ευτυχώς η λάμα του μαχαιριού δεν βρήκε κεντρική αρτηρία, και τα θύματα μεταφέρθηκαν στο Αττικό νοσοκομείο, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Στη συνέχεια κατέθεσαν στην Ασφάλεια, και υποστήριξαν πως κίνητρο των δραστών δεν ήταν η ληστεία, γιατί όπως είπαν στους αξιωματικούς, αν ήθελαν να τους ληστέψουν θα τους αφαιρούσαν και τα κινητά τους τηλέφωνα, αλλά και τα πορτοφόλια τους. Δήλωσαν με σιγουριά, πως τα κίνητρά τους ήταν ρατσιστικά.

Σε φωτογραφίες σεσημασμένων ακροδεξιών που τους έδειξαν οι αστυνομικοί δεν αναγνώρισαν τους δράστες, καθώς όπως είπαν ο μαχαιροβγάλτηςμε τον οποίο είχαν το επεισόδιο, φορούσε τζόκεϊ και την κουκούλα από φούτερ του, και δεν είδαν καθαρά το πρόσωπό του.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ερεύνησαν το σημείο που έγινε η αιματηρή επίθεση, για οπτικό υλικό, αλλά δεν εντόπισαν κάτι, καθώς ήταν ένα «τυφλό» σημείο που δεν κατέγραφαν οι κάμερες καταστημάτων.

Τις επόμενες ημέρες θα αναζητήσουν οπτικό υλικό από το Μετρό, καθώς δεν αποκλείεται μετά την τραυματισμό των δύο νεαρών, να χρησιμοποίησαν το τρένο για να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης είναι ένα στοίχημα για την Αστυνομία, καθώς θα διαπιστωθεί αν όντως και πάλι τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής βγήκαν στους δρόμους και τρομοκρατούν αθώους πολίτες.

Πηγή: Vradini.gr