Πεζόδρομος ΒΕΑΚΗ ένα σοβαρό έργο, με αρκετά προβληματάκια προς διευθέτηση…

Ένα σημαντικό έργο που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της προηγούμενης θητείας της δημοτικής Αρχής, ήταν η ανακατασκευή του πεζόδρομου Αιμίλιου Βεάκη.

Έγιναν κυρίως αντιπλημμυρικά έργα, για την αντιμετώπιση των νερών που είχαν προκαλέσει ζημιές σε ακίνητα του δρόμου και ταλαιπωρούσαν τους κατοίκους για πολλά χρόνια.

Το έργο είναι ήδη σε χρήση, αλλά δεν έχει παραληφθεί ακόμα από το δήμο, όπως έχουμε πληροφορηθεί.

Πάντως πως γράφαμε και προ μηνών, υπήρξαν θέματα με τις γειώσεις του δημοτικού φωτισμού, όπως ανέφεραν κάτοικοι του πεζόδρομου, ζημιές στην παροχή νερού κάποιας κατοικίας συμπολίτη μας κατά τη διάρκεια των εργασιών και άλλα θεματάκια τα οποία όπως μας πληροφόρησαν επιλύθηκαν ή βρίσκονται κοντά στην τελική διευθέτησή τους.

Κάτοικος του πεζόδρομου Αιμίλιου Βεάκη μας ενημέρωσε για ένα άλλο ζήτημα που έχει προκύψει εδώ και μήνες και ακόμα παραμένει στάσιμο.

Ο συμπολίτης μας ενδιαφέρεται να ενωθεί με το Φυσικό Αέριο, αλλά δεν μπορεί.

Από τη στιγμή που δεν έχει παραληφθεί το έργο ανακατασκευής του πεζόδρομου από το δήμο, δεν μπορούν να γίνουν εργασίες σε αυτόν.

Μας ενημέρωσε επίσης πως δεν υπήρξε πρόβλεψη στην μελέτη του έργου για το φυσικό αέριο, με αποτέλεσμα να χρειαστούν σκαψίματα τώρα, μετά την ανακατασκευή του, αφού δεν υπάρχει η σχετική υποδομή, που κανονικά έπρεπε να είχε γίνει με τα έργα που πραγματοποιήθηκαν, όπως μας πληροφόρησε.

Επίσης κάποια δένδρα έχουν αρχίσει και ξεραίνονται πιθανόν από σαπουνάδες που τρέχουν στον πεζόδρομο, αφού γύρω από αυτά δεν έχει κτιστεί ένα τούβλο, όπως συνηθίζεται.

Ένα άλλο θέμα που απασχολεί κάποιον κάτοικο του πεζόδρομου είναι πως οι μετρητές του νερού βρίσκονται περίπου 25 μέτρα μακριά από την είσοδο του σπιτιού του και όποια διαρροή υπάρχει από τα ρολόγια έως την οικία του επιβαρύνει εκείνον, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν.

Σε ερώτησή του προς την ΕΥΔΑΠ σχετικά με την μεταφορά των μετρητών μπροστά στο ακίνητό του, η Εταιρεία Υδάτων ζητάει 1.500 ευρώ για κάθε ρολόϊ και το συγκεκριμένο έχει τρεις μετρητές…

Άσχετα πάντως από τα διάφορα προβλήματα που υπάρχουν και τυχόν παραλήψεις, ο πεζόδρομος αναβαθμίστηκε και οι κάτοικοι που μένουν σε αυτόν σαφώς αισθάνονται πιο ασφαλείς, τουλάχιστον από τα νερά των βροχών σε σχέση με το παρελθόν…