Η αγαπητή και εξαιρετική καλλιτέχνης συμπολίτισσά μας Αμαλία Φερεντίνου με έργα της σε έκθεση της Πάρου

.
Η φετινή έκθεση του κέντρου μας με τίτλο “Αρχιλόχου Αντηχήσεις” είναι εμπνευσμένη από το νησί της Πάρου και την ποίηση του Αρχιλόχου, του Πάριου λυρικού ποιητή που έζησε τον 7ο αιώνα π.Χ.
.
Είμαστε ανοιχτά καθημερινά εκτός Δευτέρας, 19:30-22:30 και πάντα χαιρόμαστε να σας βλέπουμε και να μοιραζόμαστε τα έργα ντόπιων και ξένων καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην έκθεσή μας. Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.
.
Εδώ, σας παρουσιάζουμε την Αμαλία Φερεντίνου, η οποία σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με τους Μυταρά, Κανακάκη, Τέτση και αγιογραφία με τον Ξυνόπουλο. Έχει πραγματοποιήσει επτά ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στο εξωτερικό και στην Ελλάδα με το ΕΕΤΕ στην ART ATHINA, και στο Platforms project (με το Event Horizon) από το 2017 μέχρι σήμερα, καθώς και σε πολλές άλλες εκθέσεις. Ζει και εργάζεται στην Πάρο.
.
Για το έργο της στην έκθεσή μας, μία διάφανη βαλίτσα γεμάτη σχινάρια, μας λέει:
Προς Βορ(ρ)ά
.
Το ταξίδι. Ηθελημένο ή αθέλητο. Που, κυρίως, όταν είναι αθέλητο, όταν αφήνεις τον τόπο σου, θέλεις να πάρεις μαζί σου ότι αγαπάς. Χωράνε όλα σε μία βαλίτσα;
.
Όταν η βαλίτσα συμβολίζει και την καρδιά σου, χωράνε.
.
Σε ποιόν ανήκει αυτή η βαλίτσα; Ανήκει σε όποιον ηθελημένα ή αθέλητα ταξιδεύει. Ανήκει εν δυνάμει σε όλους μας.
.
Στη Φωτογραφία της Μαρίας Δρακάκη, η συμπολίτισσά μας ΑΜΑΛΙΑ ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΥ
.