Πραγματοποιήθηκε η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής

.

Εχθές 29 Αυγούστου ημέρα Πέμπτη και ώρα 17:00, πραγματοποιήθηκε η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αγίας Βαρβάρας.

Σύμφωνα με τον κανονισμό  κάθε δημοτικός/η σύμβουλος μπορεί να καταθέσει εγγράφως προς συζήτηση έως ένα (1) θέμα σχετικό με το έργο της δημοτικής αρχής.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Κωνσταντίνος Σαρόπουλος, Άννα Γούναρη, Βασίλης Γκιτάκος και Δημήτρης Φατσιλέτος κατέθεσαν ερωτήσεις, αλλά συζητήθηκαν οι δύο από αυτές.

Η αξιωματική Αντιπολίτευση του κ. Νίκου Πιερακέα δεν κατέθεσε καμία ερώτηση προς τη διοίκηση του δήμου.

Οι ερωτήσεις του κ. Σαρόπουλου: “Πρόσφατα αποκαλύφθηκαν σωληνώσεις νερού από αμίαντο. Τι δράσεις θα δρομολογήσουμε ως δήμος ώστε να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας από τις βλαβερές συνέπειες του δικτύου ύδρευσης;”.

Και της κ. Γούναρη:Γιατί καθυστερεί η λειτουργία των νέων εγκαταστάσεων της ανακύκλωσης; Τι μέτρα θα ληφθούν ώστε να περιοριστεί η κατάληψη των πεζοδρομίων από ογκώδη απορρίμματα”; δεν συζητήθηκαν διότι κατατέθηκαν εκπρόθεσμα.

 

Οι ερωτήσεις των κ.κ. Φατσιλέτου και Γκιτάκου συζητήθηκαν και είχαν να κάνουν:

Φατσιλέτος: Σχετικά με την κατάσταση των δημοτικών Παιδικών Σταθμών και Σχολείων από άποψη στατικής και επισκευών σε αυτά.

Επίσης για την μείωση τμημάτων σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης μας.

Τέλος ρώτησε μεταξύ άλλων, σχετικά με τις αιτήσεις γονέων για την εισαγωγή των μικρών παιδιών στους Βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του δήμου.

Στο ερώτημα του κ. Φατσιλέτου απάντησε η αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Αλεξάνδρα Φέγγη.

Η κ. Φέγγη υποστήριξε πως όλα τα σχολεία είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές της πόλης μας.

Υπάρχουν δύο εκκρεμότητες μόνο, που έχουν να κάνουν με την πιστοποίηση της σωστής λειτουργίας των ασανσέρ σε αυτά, ο οποίος έλεγχος σύντομα θα πραγματοποιηθεί και τον έλεγχο στατικότητας που είναι προγραμματισμένος για τον Νοέμβριο, παρ΄ ότι η τεχνική υπηρεσία του δήμου έχει βεβαιώσει τη διοίκηση του δήμου πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στατικότητας σε αυτά.

Επίσης ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο πως ήδη ο δήμος έχει αντιδράσει από τις 9 Αυγούστου στην πληροφορία περί μείωσης τμημάτων σε σχολεία της πόλης μας και ο δήμος δεν θα μείνει αδρανής, εάν οι αρμόδιοι επιμείνουν στην απόφασή τους.

Την κ. Φέγγη συμπλήρωσε ο δήμαρχος κ. Μίχος ενημερώνοντας το σώμα πως ο δήμος έχει ανταποκριθεί σε κάθε αίτημα διευθυντή όλων των σχολείων.

Ο επικεφαλής της “ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ” κ. Βασίλης Γκιτάκος ζήτησε να πληροφορηθεί σχετικά με τα μέτρα και έργα ζώνης πυροπροστασίας που έλαβε και κατασκεύασε ο δήμος αυτό το διάστημα.

Υποστήριξε πως δεν πραγματοποιήθηκε ακόμα κανένα που αφορά τις ζώνες πυροπροστασίας που έχουν εγκριθεί και χρηματοδοτούνται από το αρμόδιο υπουργείο και κάλεσε τη διοίκηση να πάνε σήμερα να του δείξουν που έγιναν αυτά, ενώ η επικίνδυνη περίοδος για πυρκαγιές βρίσκεται στο τέλος της.

Ο δήμαρχος κ. Μίχος απαντώντας δήλωσε πως έγιναν καθαρισμοί όλων των χώρων από το δήμο, με τη συνδρομή του ΠΕΣΥΔΑΠ, της Περιφέρειας και του ΑΣΔΑ, εγκαίρως στα όρια του δήμου, αλλά και καθαρισμός οικοπέδων μέσα στην πόλη.

Όσον αφορά το θέμα κατασκευής ζωνών πυροπροστασίας τόνισε πως η διαδικασία τρέχει με πολύ γρήγορους ρυθμούς και πως σύντομα θα ξεκινήσει η κατασκευή τους.

Επίσης έκανε λόγο για τις ομάδες περιφρούρησης από εργαζόμενους του δήμου και την εθελοντική ομάδα “ΔΡΑΣΗ” τη δύσκολη περίοδο που συνεχίζουμε να περνάμε εξ΄ αιτίας των καιρικών συνθηκών.