Λύματα πλημμύρισαν υπόγειο προσφυγικής πολυκατοικίας – Κίνδυνος ασθενειών και καταστροφής μηχανημάτων γεωθερμίας που έχει εγκαταστήσει ο δήμος

.

Λύματα πλημμύρισαν τις τελευταίες ημέρες το υπόγειο προσφυγικής πολυκατοικίας που πρόσφατα ολοκληρώθηκε η παρέμβαση αναβάθμισής της, μέσα από το πρόγραμμα ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ, το οποίο κόστισε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Οι ένοικοι των πολυκατοικιών δεν αντέχουν τη δυσοσμία και τους κινδύνους μόλυνσης και ασθενειών και απευθύνθηκαν στο δήμο.

Εργαζόμενος του δήμου εχθές το πρωί επισκέφτηκε δύο πολυκατοικίες, που τα υπόγειά τους τα χωρίζει μία διαμπερής βαριά σιδηροκατασκευή (κάγκελο) και συμβούλεψε, η διαχείρισή της να καλέσει αποφρακτική εταιρεία για να δει το πρόβλημα και να το αντιμετωπίσει, αφού ο δήμος δεν έχει κάποια ευθύνη για ζημιές και συντήρηση τέτοιου είδους.

Μπορεί ο δήμος να μην ευθύνεται για τα παραπάνω, συμβαίνει όμως στο υπόγειο της πολυκατοικίας να έχει εγκαταστήσει μηχανήματα του συστήματος γεωθερμίας και υπάρχει κίνδυνος εάν η στάθμη των λυμάτων ανέβει κι άλλο,  να προκαλέσουν ζημιά σε αυτά, με ανυπολόγιστο κόστος επισκευής ή αντικατάστασής τους.

Επίσης με την άνοδο της στάθμης, τα λύματα θα περάσουν και στο υπόγειο της δεύτερης πολυκατοικίας.