Οι φίλοι που εμφανίζονται σε λογαριασμούς χρηστών στο διαδίκτυο, είναι καθαρά εικονικοί και δεν λειτουργούν ως φίλοι πραγματικοί

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν μπορεί να χειριστεί περισσότερους από 150 φίλους, υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Αυτό φανερώνει ότι οι εκατοντάδες φίλοι που εμφανίζονται σε πολλούς λογαριασμούς χρηστών στο διαδίκτυο, είναι καθαρά εικονικοί και δεν λειτουργούν ως φίλοι πραγματικοί.

Τα παραπάνω παρ΄ ότι είναι αποδεκτά από την μεγάλη πλειοψηφία των χρηστών του  διαδικτύου, δεν είναι λίγοι από τους ενήλικες, που για διάφορους, ψυχολογικούς κυρίως λόγους, “παρασύρονται” από κενά που υπάρχουν πιθανόν στην ζωή τους και πιστεύουν πως οι διαδικτυακοί φίλοι θα τα καλύψουν.

Μάλιστα πιστεύουν τόσο πολύ σε αυτούς που εγκλωβίζονται μαζί τους, τους εμπιστεύονται και δεν μπορούν να διακρίνουν τους πραγματικούς φίλους στη ζωή που τους πλησιάζουν και τους απογοητεύουν με τη στάση τους και τον τρόπο συμπεριφοράς τους.

Έρχεται πάντως η στιγμή που όταν χρειαστούν βοήθεια, θα ανακαλύψουν πως οι διαδικτυακοί φίλοι είναι “αέρας κοπανιστός”.

Εάν κάποιος-α, μέσα από αυτές τις γραμμές διακρίνει τον εαυτό του, ας ξανασκεφτεί που τον οδηγεί αυτό το πάθος με το διαδίκτυο και ας σηκώσει το τηλέφωνο και να μιλήσει με πραγματικούς φίλους που νοιάζονται γιαυτόν – ην.