Έρχεται Χιονιάς στην Ελλάδα: Πού προβλέπεται να Χιονίσει το διήμερο 17-18 Δεκεμβρίου;

xionias-ellada

 

Ιστορικός χιονιάς φαίνεται να έρχεται στην Ελλάδα και θα επηρεάσει και την Αθήνα με χιονοπτώσεις ακόμα και στο κέντρο της πρωτεύουσας, το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Δεκεμβρίου, εφόσον επιβεβαιωθούν τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία των μετεωρολόγων.

Προβλέπεται κάθοδος ψυχρού μετώπου από τη Σιβηρία προς τη χώρα μας  και πλέον αυτό που μένει να διαπιστωθεί στα επόμενα 24ωρα είναι η δημιουργία Χαμηλών Βαρομετρικών στην περιοχή μας, προκειμένου να δημιουργηθούν οι απαιτούμενες συνθήκες για τις χιονοπτώσεις, ακόμα και σε μηδενικά υψόμετρα, σε πολλές περιοχές της χώρας.

Με τα σημερινά στοιχεία, το Σαββατοκύριακο 17 – 18 Δεκεμβρίου δείχνει να είναι… λευκό για τα ανατολικά  (Ανατολική Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησο και Κυκλάδες) με την Εύβοια να είναι αυτή που εμφανίζεται να δέχεται τεράστιες ποσότητες χιονιού, λειτουργώντας σαν “ασπίδα” για την Αττική, που σίγουρα θα προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα και αποκλεισμούς χωριών.

Με τα σημερινά στοιχεία, θα υπάρχει χιονόπτωση – έντονη κατά διαστήματα – και μέσα στην πόλη της Αθήνας, ενώ χιονοπτώσεις  θα  έχουμε στα Βόρεια Προάστια, από Μαρούσι και βορειότερα και στα Δυτικά Προάστια (Πετρούπολη, Κηπούπολη, Καματερό, Μενίδι και ίσως σε άλλους Δήμους της περιοχής μας).

Καθώς, όμως, απομένει περίπου μια εβδομάδα μέχρι την εμφάνιση των φαινομένων, θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί ως προς το τι τελικά επιφυλάσσει ο καιρός, ο οποίος αρκετές φορές διαψεύδει τα προγνωστικά

Οι τωρινές εικόνες πάντως σε αρκετά μετεωρολογικά μοντέλα δείχνουν παγωνιά και χιόνια και για την Αθήνα.