Μεγάλη απήχηση το άρθρο της κ. Ματούλας Παπαδάκη για τη στάση των δήμων, απέναντι στα παιδιά με ειδικά προβλήματα

.

Προχθές δημοσιεύσαμε άρθρο της κ. Ματούλας Παπαδάκη που αφορούσε την πολιτική που ακολουθούν δήμοι όσον αφορά την προσφορά ίσων ευκαιριών μόρφωσης, ψυχαγωγίας και διασκέδασης σε αυτιστικά παιδιά και άλλα με κάποιες  ιδιαιτερότητες.

Σύμφωνα με την κ. Παπαδάκη, στο πολύ σημαντικό κείμενό της, δεν υπάρχει τέτοια φροντίδα και τα παιδιά αυτά είναι αποκλεισμένα από τον κοινωνικό περίγυρο.

Κάνουμε αναφορά στο κείμενο αυτό https://proodeutiki.gr/?p=245519 και όσοι δεν το διάβασαν να το κάνουν, επειδή το θέμα είναι τεράστιο και αφορά μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας, που βιώνουν τέτοιες καταστάσεις και αισθάνονται μόνοι για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις τέτοιων περιπτώσεων.

Σημειώνουμε δε πως το διάβασαν περίπου 5.000 άτομα από την ιστοσελίδα της εφημερίδας μας, την πρώτη ημέρα που αναρτήθηκε, συγκεκριμένα 4.987 και έγιναν 26 κοινοποιήσεις σε διάφορες ιστοσελίδες από αναγνώστες μας, (άγνωστος ο αριθμός των εκεί αναγνωστών), οι οποίοι με τον τρόπο αυτό προσπάθησαν να αναδείξουν το πρόβλημα το οποίο δημοτικές αρχές προσπερνούν και δεν προσφέρουν κάτι για τα παιδιά αυτά στον τομέα της ψυχαγωγίας, διασκέδασης κλπ.

Ελπίζουμε να το διάβασαν στο δήμο η Κοινωνική Υπηρεσία, ο Τομέας Άθλησης και Πολιτισμού και όποια άλλη υπηρεσία και σύντομα να ανακοινώσουν προτάσεις και προγράμματα για τα παιδιά αυτά.

Επίσης μέσα από το κείμενο γίνεται γνωστή η θέληση συμπολιτών μας να δημιουργήσουν στην πόλη μας Φορέα για την διεκδίκηση και επίλυση θεμάτων που απασχολούν δεκάδες οικογένειες της πόλης μας, οι οποίες αισθάνονται σαν πολίτες Β Κατηγορίας…