Ματούλα Παπαδάκη: “Να «σωθεί το παιδί» χωρίς εξαιρέσεις”! – Ας το διαβάσουν προσεχτικά και στο Δήμο…

.

Το κουδούνι σε όλα τα σχολεία χτύπησαν για τελευταία φορά!

Ένα υπέροχο καλοκαιρι ξεκουρασης και παιχνιδιου ξεκιναει για τα παιδια! Μεχρι να φυγουν διακοπες θα ξαναβρεθουν ίσως σε καποιο summer camp ή σε καποια δραστηριοτητα!

Οι δήμοι προννοουν και φροντιζουν τοσο για τα παιδια όσο και για τους γονείς που εργαζονται!

Όχι για όλους! Φυσικά εξαιρουνται τα παιδια και οι γονεις παιδιων με αναπηριες!

Στην προκειμενη θα μιλησω για μια κατηγορια οικογενειων που πλεον αποτελουν ένα μεγαλυτερο ποσοστο της κοινωνιας μας και το βιωνω εκ των εσω! Τις οικογενειες που εχουν αυτιστικο παιδι!

Ή δεν θα υπάρχει κανενα ατομο στις δομες των camp να γνωριζει πως θα βοηθησει σε μια ομαλη συμπεριληψη ή το παιδι και η οικογενεια καλειται να περασει για άλλη μια φορα «αξιολογηση»! Σε κάθε περιπτωση αυτή η οικογενεια θα κληθει να πληρωσει για να παει το παιδι καπου αλλου ή να υπάρχει καποιος συνοδος!  Ή δε θα γινει τιποτα απολυτως !

Και μετα ξεκιναει η σχολικη χρονια! Και τα παιδια ξεκινανε και τις υπολοιπες δραστηριοτητες τους! Ποδοσφαιρο, πολεμικες τεχνες, καλλιτεχνικά, χορο, αγγλικά και αλλα πολλα! Και θα απευθυνθουν και στον δημο τους και να δουν τι επιλογες εχουν!

Μαντεψτε ποιοι δεν εχουν επιλογες!  Ποιοι καλουνται να κοιταξουν σε αλλους δημους αν και παλι δυσκολο να βρουν δραστηριοτητα που να υποστηριζει τη συμπεριληψη ή να εχει καποιον ειδικο! Ποιοι παλι θα «αξιολογηθουν» και συνηθως θα ακολουθησει απορριψη.

Μαντεψτε ποιες οικογενειες παλι καλουνται να πληρωσουν και πολλα παραπανω αν είναι τυχερες και μπορουν για να εχουν τα παιδια τους ισοτιμη προσβαση σε οποια δραστηριοτητα απευθυνεται στα υπολοιπα παιδια!

Καταληγοντας οι οικογενειες των αυτιστικων παιδιων, που πιστεψτε με τα ποσοστα δεν είναι μικρα, νιωθουν πολιτες Β κατηγοριας, αλλης ταχυτητας, που θα πρεπει να απευθυνθουν αλλου αν είναι τυχεροι και να πληρωσουν αδρά. Ισως τα πραγματα αυτά αλλαζαν αν η απογοητευση ή η ντροπή έδιναν τη θεση τους σε ποιο μαχητικη ενημερωση και διεκδίκηση!

Η αλλαγη πρεπει να ερθει αλλωστε εκ των εσω!

Ως δημοτης Αγιας Βαρβαρας θα ηθελα πολύ να ξεκινησει μια ενεργη συμπεριληψη απο τον δικο μας δημο!

Δεν υπάρχει ειδικο σχολειο ούτε Κδαπ! Είναι αντιληπτο πως αυτά χρειαζονται αλλου ειδους εγκρισεις και οργανωση.  Μπορει να γινει όμως κατι προσφέροντας δραστηριοτητες και χωρους για παιδια με αυτισμο και άλλες αναπηριες, ή με προσληψεις ειδικων παιδαγωγων και γυμναστων! Κατι που μόνο οφελος θα προσεφερε στον δημο μας καθως θα προσελκυε ενδιαφερον και από άλλες περιοχες! Ή έστω ας το σκεφτουν τοπικες επιχειρησεις που απευθυνονται σε παιδια του δημου μας!

Το κοινωνικο προφιλ και η ενσυναισθηση θα πρεπει πλεον να μην μενουν στο επιπεδο προεκλογικων πλανων και υποσχεσεων, να αντιμετωπιζονται από ολους μας με ενθουσιασμο και δεσμευση κι όχι με έναν μονιμο δισταγμο διαρκειας.

Να «σωθεί το παιδι» χωρις εξαιρεσεις!

Ματούλα Παπαδάκη