Καμία μέριμνα για τους σχολικούς τροχονόμους από το ΥΠΕΣ

Απορριπτική ήταν η απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών στα αιτήματα των σχολικών τροχονόμων, όπως αυτά διατυπώθηκαν σε κοινοβουλευτική ερώτηση των βουλευτών της Νέας Αριστεράς, Μερόπη Τζούφη, Σία Αναγνωστοπούλου, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Θεανώ Φωτίου.
Υπενθυμίζεται πως με την ερώτηση, οι βουλευτές της Νέας Αριστεράς τόνισαν πως εδώ και χρόνια παραμένει άλυτο το πρόβλημα ασφάλισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των σχολικών τροχονόμων, ενώ η μηνιαία αποζημίωση που λαμβάνουν είναι ανεπαρκής για τα έξοδα μετακίνησής τους.Σημείωσαν ακόμα πως το θέμα αφορά 2.000 εργαζόμενους και επανήλθαν με ερώτηση, καθώς οι δεσμεύσεις της πρώην υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως για την υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που θα ρύθμιζε τα προβλήματα, εκκρεμούν εδώ και μήνες. Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησαν από τον νέο υπουργό Εσωτερικών να απαντήσει σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υπογραφή της ΚΥΑ σχετικά με την απασχόληση των σχολικών τροχονόμων και τις αλλαγές στο ΕΡΓΑΝΗ, καθώς και τι προτίθεται να κάνει για την επίλυση των εργασιακών ζητημάτων τους, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ασφάλιση και την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.

 

Σε απάντηση του, ο υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος αναφέρει πως η μηνιαία αποζημίωση θα παραμείνει 176 ευρώ και δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη ασφάλισης των σχολικών τροχονόμων. Επίσης, δεν αναφέρεται στην ΚΥΑ που είχε εξαγγείλει η προκάτοχός του.

Όπως τονίζουν οι βουλευτές της Νέας Αριστεράς, η απάντηση του υπουργού είναι άδικη και ανεπαρκής, ζητώντας περαιτέρω ενέργειες για την πλήρη επίλυση των ζητημάτων ασφάλισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των σχολικών τροχονόμων.

πηγή: Aftodioikisi.gr