Τζανάκης για κορωνοϊό: «Περιμένουμε νέα έξαρση τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου»

Δυναμική επιστροφή έχει κάνει αυτό το καλοκαίρι ο κορονοϊός με την μετάλλαξη Flirt να κυριαρχεί και οι νοσηλείες να έχουν τετραπλασιαστεί.

Στο θέμα της έξαρσης του κορονοϊού αναφέρθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης λέγοντας ότι ο ιός είναι εδώ και δεν καταλαβαίνει από εποχικότητα.

Οι περισσότεροι από τους νοσηλευόμενους και τα κρούσματα είναι στην Αττική, στην Κρήτη και την Πάτρα.

«Το 2023 είχαμε 193 εισαγωγές και φέτος για την ίδια εβδομάδα 575. Είχαμε πέντε διασωληνώσεις και τώρα εννέα, είχαμε 16 θανάτους και τώρα 21» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον κ.Τζανάκη στα τέλη του Ιουλίου θα υπάρχει μια ύφεση του κορονοϊού και θα επιστρέψει δριμύτερος τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.

Ο καθηγητής μάλιστα έδωσε διευκρινίσεις αναφορικά με την έξαρση του κορονοϊού… «αφορά ηλικιωμένους κυρίως υπερήλικες με πολλά σύνοδα προβλήματα, αυτοί κατά κανόνα μπαίνουν στα νοσοκομεία και οποιοσδήποτε έχει τροποποιήσει το ανοσοποιητικό του είτε γιατί παίρνει φάρμακα είτε γιατί έχει κάποιο νόσημα. Αυτοί πρέπει να επανέλθουν στα μέτρα προσωπικής υγιεινής καθώς και εμείς αν αρρωσταίνουμε να μην τους πλησιάζουμε. Το εμβόλιο δεν προσφέρει αποστειρωτική ανοσία αλλά προστατεύει από τη βαριά νόσηση».

πηγή: Aftodioikisi.gr