Η Ένωση Κρητών της πόλης μας, με άγημα στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων του Ρεθύμνου

.

Με μεγάλη χαρά και δέος, άγημα από Κρητικοπουλες της Ένωσης μας, συμμετείχε στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν των 200 ετών από το μαρτυρικό τέλος των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων του Ρεθύμνου (1824-2024).

.

Ανταποκριθηκαμε λοιπόν στην πρόσκληση του ιστορικού συλλόγου Ρεθυμνιων Αττικής “Το Αρκάδι”, που ανέλαβε την διοργάνωση και εχθές το πρωί στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου του οικουμενικού Πατριαρχείου, υποδεχθηκαμε παρουσία κι άλλων σωματείων, τα ιερά λείψανα των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων Γεωργίου, Νικολάου, Αγγελή και Εμμανουήλ, οι οποίοι εικονογραφουνται ως βρακοφοροι στις τοιχογραφίες!

.

.

Και οι τέσσερις ήταν παντρεμένοι και κρυπτοχριστιανοί και αρνούμενοι να προδώσουν την πίστη τους, βασανίστηκαν και μαρτύρησαν δια του αποκεφαλισμού στην Μεγάλη Πόρτα του Ρεθύμνου!

.

Είμαστε περήφανοι για αυτή την συμμετοχή μας, για την θρησκευτική ιστορία του νησιού μας και την απαράμιλλη λεβεντιά και γενναιότητα των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων!

.

Να έχουμε όλοι την ευλογία τους!

.