Το ρέμα της ΒΙΟΧΡΩΜ θα μπορούσε να μετατραπεί σε πεζόδρομο και να ενώνει την Ελ. Βενιζέλου με τον πεζόδρομο Κρήνης

Πριν λίγες δεκαετίες το ρέμα γνωστό ως “ΡΕΜΑ ΤΗΣ ΒΙΟΧΡΩΜ” έπαψε να υφίσταται στην πραγματική – αρχική του μορφή.

Το ρέμα το οποίο περνάει από το χώρο του Δρομοκαΐτειου κάτω από την Ελ. Βενιζέλου και σχηματίζει το ρέμα που γνωρίζουμε, δεν είναι εκείνο που υπήρχε στη φυσική του μορφή.

Κάτω από τον σημερινό πυθμένα του, σε κάποια έκταση στην αρχή και στο τέλος του, έχει μεγάλους τσιμεντένιους αγωγούς, οι οποίοι δέχονται τα όποια νερά κατεβαίνουν από το βουνό (όρος Αιγάλεω) και τα διοχετεύουν στο δίκτυο ομβρίων.

Σημειώνουμε πάντως πως στον αγωγό προς την Ελ. Βενιζέλου (κάτω φωτό) έχουν ισχορήσει  πολλά κυβικά χώματος και αντικειμένων και είναι άγνωστο εάν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στο ρόλο του, εάν υπάρξουν πολλά νερά.

Με άλλα λόγια χρειάζεται καθάρισμα από αυτά, πριν βουλώσει ολοκληρωτικά.

Οι τσιμεντένιοι αυτοί αγωγοί όταν κατασκευάστηκαν, καλύφθηκαν από πάνω με χώμα, για να δίνεται η αίσθηση πως το ρέμα είναι ενεργό στη φυσική του διαμόρφωση.

Η εκτίμηση που υπήρχε για την κάλυψη των αγωγών και τη δημιουργία νέου υποτιθέμενου πυθμένα, κατά την άποψη μας, δεν πέτυχε τον σκοπό της.

Το “ρέμα” συχνά μετατρέπεται σε “χωματερή” και κατά καιρούς σε αφοδευτήριο και ανθυγιεινή εστία.

Με την σχεδιαζόμενη αναβάθμιση του χώρου της π. ΒΙΟΧΡΩΜ και τη φιλοξενία μεταξύ άλλων και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής εκεί, η ύπαρξη του ρέματος στη σημερινή του μορφή, μάλλον θα υποβαθμίζει την γενικότερη εικόνα.

Κάνουμε λοιπόν την παρακάτω πρόταση:

Το ρέμα το οποίο είναι ουτοπικό στην ουσία, σε κάποια έκταση, να μετατραπεί σε πεζόδρομο – ποδηλατόδρομο, αφού βεβαίως κατασκευαστούν οι κατάλληλοι αγωγοί για τα νερά από κάτω του, ξεκινώντας από την Ελ. Βενιζέλου και να ενώνεται με τον πεζόδρομο της οδού Κρήνης.

Η σωστή σχεδίαση και κατασκευή του, θα προσφέρει στους κατοίκους της πόλης μας, έναν ξεχωριστό χώρο περιπάτου και αναψυχής μέσα στο πράσινο, για μικρούς και μεγάλους και θα “δένει” με όσα κατασκευαστούν μελλοντικά στον χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ, ενώ θα μπορούσε να συνδεθεί και με τον χώρο.

Ας το σκεφτούν οι της διοίκησης του δήμου και ας πράξουν αναλόγως…