Αττική Οδός: Πότε θα μειωθούν τα διόδια στα 2,50 ευρώ – Οι τέσσερις επεκτάσεις

Εν αναμονή των μειώσεων στα διόδια της Αττικής οδού, καθώς από 2,80 θα πέσουν στα 2,50 ευρώ. Όχι όμως σύντομα. Αυτό θα συμβεί όταν πέσουν οι υπογραφές για τη νέα σύμβαση παραχώρησης, η οποία όπως προβλέπεται, θα ενεργοποιηθεί τους πρώτους μήνες του 2025.

Οι πληροφορίες λοιπόν  λένε ότι οι χρήστες του δρόμου στο μεσοδιάστημα δεν θα δουν κάποια διαφορά, όταν όμως ενεργοποιηθεί η νέα περίοδος παραχώρησης, τότε θα δουν το αντίτιμο του διοδίου από 2,80 που είναι σήμερα, να πέφτει στα 2,50 ευρώ που προβλέπει η νέα σύμβαση.

Όλα δείχνουν θα χρειαστούν κάποιοι μήνες μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να αλλάξει χέρια ο αστικός αυτοκινητόδρομος της Αθήνας και να περάσει στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Επεκτάσεις

Τώρα, όσον αφορά στις επεκτάσεις, το πρώτο που αναμένεται να δούμε είναι η επέκταση της Λεωφόρου Κύμης. Το έργο πάει προς το 2025 αν και μεσολαβούν προσφυγές.

Το αρμόδιο υπουργείο μάλιστα κάνει αναφορές και για τις τρεις ακόμη επεκτάσεις, προς Λαύριο, προς Ραφήνα και προς Λ. Βουλιαγμένης (Σήραγγα Ηλιούπολης) αλλά και για τον νέο άξονα Ελευσίνα – Οινόφυτα. Όλα αυτά όμως είναι σε φάση προτάσεων.

πηγή: Aftodioikisi.gr