Αποζημίωση «μαμούθ» 1 εκ. ευρώ από Δήμο σε οικογένεια αδικοχαμένου παιδιού

Αδιαμφισβήτητα, μια από τις δυσκολότερες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ελληνικού Αργυρούπολης ήταν αυτή που έλαβε χώρα την Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024, όταν μετά από 10 χρόνια, η Διοίκηση έφερε ως θέμα της ημερήσιας διάταξης «Συζήτηση, τοποθετήσεις και προτάσεις των Δημοτικών παρατάξεων για την αποζημίωση που προκύπτει από την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά ύπ’ αρίθ. Α144/2024 που καλείται να καταβάλλει ό Δήμος στα μέλη της οικογενείας του αδικοχαμένου Β.Ζ. (ατύχημα Λούνα Παρκ)», που αγγίζει μαζί με τους τόκους, σχεδόν το 1 εκατ. ευρώ!

Η απόφαση του δικαστηρίου, εκτός από τελεσίδικη είναι και άμεσα εκτελεστή.

«Ο Δήμος μας με σεβασμό στη μνήμη του αδικοχαμένου παιδιού και έχοντας την αντίληψη ότι κανένα ποσό δεν μπορεί να αντικαταστήσει μια ανθρώπινη απώλεια, ούτε και να απαλύνει τον πόνο των οικείων του εννοείται ότι θα καταβάλει το ποσό που απαιτείται με όποιον τρόπο μπορεί», ανέφερε η δημοτική Αρχή, ρίχνοντας τις ευθύνες στην προηγούμενη διοίκηση Κορτζίδη.

Σε παρέμβασή του ο Δήμαρχος Γ. Κωνσταντάτος ανέφερε: «Η Δημοτική Συνεργασία, ο νέος επικεφαλής της και ο ίδιος ο Χρήστος Κορτζίδης ηθικά φέρουν τεράστια ευθύνη για την κακοδιοίκησή τους, τις παραλείψεις και τα εγκληματικά τους λάθη τα οποία αναγνώρισε το δικαστήριο και καταδίκασε το δήμο μας. Η πρότασή τους να πάρουμε δάνειο για να πληρώσουμε το ποσό, θα εξεταστεί κατά πόσο μπορεί να υλοποιηθεί, αλλά και σε αυτή την περίπτωση με λύπη μας αναφέρουμε ότι και πάλι οι δημότες θα πληρώσουν τις αποζημιώσεις του κ. Κορτζίδη. Εννοείται το 1 εκ. θα αποδοθεί στην οικογένεια δίχως δεύτερη σκέψη από τη Διοίκησή μας».

πηγή: Aftodioikisi.gr