Σύλλογος Ποντίων Αγ. Βαρβάρας Ο Φάρος: ” «Άθρωπος ‘ς σο σπέλ»…. ο Τάκης Βαμβακίδης”

«Άθρωπος ‘ς σο σπέλ»…. ο Τάκης Βαμβακίδης

Απόγευμα Δευτέρας 1η Απριλίου 2024 και στην φιλόξενη αίθουσα του Συλλόγου Ποντίων Αγ. Βαρβάρας “Ο ΦΑΡΟΣ”, πραγματοποιήθηκε η “τζενεράλε”, δηλαδή η επίσημη τελική πρόβα της παράστασης “Άθρωπος σο σπέλ” με τον Τάκη Βαμβακίδη.

Μια κωμωδία άκρως ποντιακή που θα ταξιδέψει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Εκεί… ήταν τα μέλη και φίλοι του Συλλόγου, που πλημμύρισαν την αίθουσα, για να εμψυχώσουν και να ενθαρρύνουν τον φίλο, συμπατριώτη Τάκη Βαμβακίδη και να του ευχηθούν “Καλή Επιτυχία!”.

Το τρίτο κουδούνι χτύπησε, η Σοφία Σαββίδου καλωσόρισε τους καλεσμένους και η παράσταση …άρχισε! Ο Τάκης Βαμβακίδης ξετύλιξε το ταλέντο του, πάνω στην σκηνή και έδωσε τον καλύτερο εαυτό του, σ’έναν απολαυστικό μονόλογο, στην διάλεκτο των προγόνων του, με καταπληκτικά βίντεο, μουσική και πολλές συμμετοχές με “guest-εκπλήξεις” (Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Δημήτρη Σταρόβα, Γιάννη Ζουγανέλη, Γιάννη Μποστατζόγλου κ.ά.)

Οι θεατές γέλασαν με την ψυχή τους, χειροκροτούσαν, τραγουδούσαν και στο τέλος χόρεψαν μαζί με τον Ηθοποιό.

Guest star (φιλική συμμετοχή) είχαν και τα μικρά παιδάκια, καθώς και οι όμορφες Ζουπουνοφόρες του Συλλόγου.

.

 

.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά σε ποντιακή θεατρική παράσταση, υπάρχουν υπέρτιτλοι στη Νεοελληνική, δίνοντας τη δυνατότητα να μπορούν να παρακολουθήσουν ευχάριστα την παράσταση, άτομα με προβλήματα ακοής αλλά ακόμη και αυτοί οι οποίοι δεν είναι τόσο “εξοικειωμένοι”…με την ποντιακή διάλεκτο!

Καλοτάξιδος να είναι ο ΆΘΡΩΠΟΣ ‘Σ ΣΟ ΣΠΕΛ

Σύλλογος Ποντίων Αγ. Βαρβάρας Ο Φάρος