Παρουσίαση βιβλίου στην Ένωση Κρητών, με ένα πολύ ισχυρό μήνυμα

Η Ένωση Κρητών Αγίας Βαρβάρας την Τετάρτη το απόγευμα, έγινε μια μεγάλη αγκαλιά!

Μια αγκαλιά με όμορφες λέξεις, με πολύ αγάπη και συμπόνια,με παιδικές φωνές που πήραν το ρόλο του ομιλητή! Το βιβλίο του Χρήστου Δασκαλάκη “Καλή Νίκη”, το οποίου αναλάβαμε την παρουσίαση, μας έδωσε το μήνυμα της ενσυναίσθησης και ευαισθητοποίησης απέναντι στα αδύναμα παιδιά, τα διαφορετικά λόγω εξωτερικής εμφάνισης ή πιο κλειστού χαρακτήρα. Ενα πολύ ισχυρό μήνυμα μέσα από ένα τρυφερό και ταυτόχρονα δυναμικό βιβλίο!

Τα παιδιά μας, η Ελευθερία Χανδρινού, Κατερίνα Πρεντακη, Χριστίνα Μεσσανακη και ο Γιάννης Κατζιλιερης “συνομίλησαν” με τον συγγραφέα μέσα από αποσπάσματα του βιβλίου, μας συγκίνησαν και μας ταξίδεψαν στον χωροχρόνο που διεξάγεται η υπόθεση του βιβλίου.

Ο ίδιος ο συγγραφέας Χρήστος Δασκαλάκης, μας είπε σημαντικές πληροφορίες για την ζωή του και όλοι κατανοήσαμε τους λόγους που τον οδήγησαν στην συγγραφή και η ανάγνωση από τον ίδιο έδωσε κι άλλη συγκίνηση στην ατμόσφαιρα.

Η αίθουσα μας γέμισε από τους καλούς φίλους της Ένωσης, από γονείς και παιδιά που έσπευσαν να προμηθευτούν το βιβλίο και να τους το υπογράψει ο συγγραφέας αφού συνομίλησαν και μαζί του. Μετά το τέλος της παρουσίασης υπήρχε το παραδοσιακό κρητικό κέρασμα με νηστίσιμα εδέσματα και παγωμένη τσικουδιά!

Όμως και στον συγγραφέα είχαμε μια μικρή “συγγραφική” έκπληξη: ένα χειροποίητο βιβλιαράκι με μαντινάδες εμπνευσμένες από το βιβλίο!!!

Ευχόμαστε η “Καλή Νίκη” να είναι πάντα καλοτάξιδη και να έχει απήχηση στο ευαίσθητο παιδικό κοινό, που το έχει ανάγκη!

Ευχαριστούμε πολύ τους αληθινούς φίλους της Ένωσης, που πάντα μας στηρίζουν σε κάθε αξιόλογη πολιτιστική δραστηριότητα που πραγματοποιούμε!

Αθηνά Ρουσσάκη