Χύμα τα βρομόνερα των λιμνών στην πλατεία και τους γύρω δρόμους, από το χθεσινό άδειασμά τους…

Γράφαμε και εχθές όπως κι άλλες φορές το τελευταίο διάστημα για τις λίμνες στην πλατεία του Προφήτη Ηλία, οι οποίες εδώ και εβδομάδες είναι σημείο απελπιστικά άσχημο και δεν γνωρίζουμε πόσο υγιεινό να τις πλησιάζει κανείς.

Τα νερά των λιμνών μέσα στη βρώμα, με αντικείμενα να έχουν επικαθήσει στους πυθμένες τους και άλλα να επιπλέουν.

Ο δήμος μετά και το χθεσινό μας δημοσίευμα, το απόγευμα αποφάσισε να τις αδειάσει και να τις καθαρίσει υποθέτουμε σήμερα.

Αυτό που είδαμε σε κάλεσμα συμπολίτη μας στην πλατεία, μας απογοήτευσε, αφού τα λασπόνερα και τα βρωμόνερα των πάνω λιμνών, ο δήμος τα άδειαζε μέσα στην πλατεία με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας βάλτος.

Τα πλακόστρωτα της πλατείας γέμισαν νερά, αφού τα χώματα δεν ήταν ικανά να απορροφήσουν τις ποσότητες νερού που έτρεχαν ασταμάτητα. 

Τα νερά να περνάνε μέσα από το γηπεδάκι μπάσκετ και να  συνεχίζουν την πορεία τους προς τα σκαλοπάτια κάνοντας αδύνατη την προσέλευση συμπολιτών μας στην πλατεία, από την οδό Υψηλάντη.

Αυτά όσον αφορά τα νερά από τις πάνω λίμνες.

Τα νερά από τις κάτω λίμνες ο δήμος τα διοχετεύει στην οδό Υψηλάντη.

Αντί όμως με κάποια μεταλλική σωλήνα να τα ρίχνει στα φρεάτια ομβρίων υδάτων που υπάρχουν εκεί, τα ρίχνει χύμα στην οδό Υψήλαντη και όπου πάνε.

Τα νερά από τα πρώτα κι όλας λεπτά του αδειάσματος των λιμνών είχαν πάρει την κατηφόρα και είχαν κατακλύσει το οδόστρωμα της οδού Ζωοδόχου Πηγής, έως σχεδόν την οδό Αθανασίου Διάκου.

Οι πεζοί που ήθελαν να διασχίσουν την οδό Ζωοδόχου Πηγής αναγκαστικά πάταγαν μέσα στα νερά που έτρεχαν ασταμάτητα.

Είναι δυνατόν τα βρομόνερα, με όσα αυτά περιέχουν να ρίχνονται χύμα στο δρόμο; 

Οι ποσότητες από τα νερά των φωτογραφιών μας είναι ελάχιστες και τραβηγμένες στην αρχή. Αυτό διακρίνεται και από τα ίχνη της μάκας που έχουν μείνει στα τοιχία των λιμνών και τα νερά που έχουν αδειάσει είναι λίγα.

Όταν άδειασαν τα περισσότερα νερά των λιμνών αργότερα, τα πάντα ήταν απροσπέλαστα. Τόσο στην πλατεία, όσο και στις οδούς Υψηλάντη και Ζωοδόχου Πηγής.

Ελπίζουμε ο δήμος να τοποθετήσει μία μεταλλική σωλήνα που χρειάζεται 10 – 15 μέτρα για να μην πλημυρίζουν οι δρόμοι και να μην ξαναρίξει νερά στην πλατεία από τις πάνω λίμνες, αφού υπάρχει η δυνατότητα να αδειάζουν από έναν αγωγό όλες και όχι χύμα σε αυτήν…