Έπεσαν τα τσιμέντα του πεζοδρόμιου, αλλά οι στύλοι για την περίφραξη…

Γράφαμε την προηγούμενη εβδομάδα πως ο δήμος επιτέλους αποφάσισε να τοποθετήσει περίφραξη στο ρέμα της π. ΒΙΟΧΡΩΜ στη συμβολή των οδών Ερυμάνθου και Βύρωνος.

Ήταν ένα θέμα για το οποίο είχαμε γράψει πολλές φορές στο παρελθόν, σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα σκουπίδια που κάποιοι πετάνε στο ρέμα και να μειωθεί κάπως και η χρήση του χώρου, από οδηγούς και περαστικούς που χρησιμοποιούν το σημείο σαν αφοδευτήριο.

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι προεργασίες επισημάναμε όμως πως οι σιδερόβεργες που είχαν τοποθετηθεί ήταν κοντές και ακατάλληλες για να κρατήσουν την περίφραξη.

Υποθέσαμε πως ίσως  ήταν απλά οδηγοί και πως με το τσιμέντο που θα έπεφτε για την κατασκευή του πεζοδρομίου, θα τις αντικαθιστούσαν με κανονικούς στύλους.

Λάθος. Κάποιοι αποφάσισαν να ρίξουν τα τσιμέντα χωρίς να τοποθετήσουν τους κατάλληλους στύλους εκ των προτέρων, αλλά να ενσωματωθούν στο μπετό οι ακατάλληλες σιδηρόβεργες.

Προβλέπουμε λοιπόν τώρα, αφού στέγνωσαν τα τσιμέντα, να κοπούν οι σιδηρόβεργες που μπήκαν, να ανοίξουν λάκκοι και να τοποθετηθούν άλλοι κατάλληλοι στύλοι στη συνέχεια, ικανοί να σηκώσουν το βάρος της περίφραξης, που θα έπρεπε να ήταν ήδη ενσωματωμένοι με τα μπετά που έπεσαν.

Εκτός κι αν τοποθετήσουν περίφραξη ύψους ενός μέτρου, αλλά και πάλι οι σιδηρόβεργες δεν είναι κατάλληλες για τον σκοπό αυτόν, όταν μάλιστα σχεδιάζεται και η τοποθέτηση πόρτας, όπως πληροφορηθήκαμε…

Βεβαίως εμείς δεν είμαστε ειδικοί επί τέτοιων θεμάτων και οι γνώσεις μας πιθανόν να μας εξαπατούν.

Ας περιμένουμε λοιπόν τους γνωρίζοντας, να δούμε τι θα πράξουν…