Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες μας – Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ματαιώνει την ΗΜΕΡΙΔΑ της, λόγω ανάλογης από το Δήμο…

.

Γράφαμε εχθές το πρωί πως η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ Αγίας Βαρβάρας, θα προχωρούσε σε ματαίωση εκδήλωσης που είχε ανακοινώσει, σχετικά με τα 13ο Νηπιαγωγείο και 8ο Δημοτικό Σχολείο, τα οποία από τη νέα σχολική χρονιά χρονιά μετατρέπονται σε Πειραματικά Σχολεία. 

Παρ΄ ότι είχε ανακοινώσει την ΗΜΕΡΙΔΑ, ο δήμος μία εβδομάδα αργότερα ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιήσει ανάλογη εκδήλωση, με αποτέλεσμα η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ να ματαιώσει τη δική της.

Εχθές η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ με δελτίο Τύπου επιβεβαίωσε τις πληροφορίες μας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας προσκλήθηκε από την Ένωσή μας (προφορικά αλλά και μέσω επιστολής στις 11.3.2024), ώστε  να συμμετέχει ως ομιλητής στην Ημερίδα της Ένωσής μας με θέμα “ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ – Ευκαιρίες, Προκλήσεις, Προγραμματισμός”.

Η Ημερίδα είχε προγραμματιστεί μετά από προσωπικές και τηλεφωνικές  επαφές του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων με το Αυτοτελές Τμήμα Προτύπων και Πειραματικών του Υπουργείου Παιδείας και την Προϊσταμένη του, κυρία Λαμπρινή Παπατσίμπα για την Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024.

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας μετά και την πρόσκλησή μας να λάβει μέρος στην Ημερίδα που διοργανώνουμε,  αντιλήφθηκε, προφανώς, την ανάγκη της τοπικής κοινωνίας για διάλογο και ενημέρωση ενόψει της μετατροπής των 13ου Νηπιαγωγείου και 8ου Δημοτικού σε Πειραματικά Σχολεία.

Ανακοίνωσε την διοργάνωση της ίδιας Ημερίδας, καλώντας τους ίδιους ομιλητές, σε μια ίδια εκδήλωση, μια εβδομάδα πριν την εκδήλωση για την οποία είχε λάβει πρόσκληση…

Παρόλη αυτή την άβολη κατάσταση η Ένωσή μας χαιρετίζει την πραγματοποίηση της απαραίτητης εκδήλωσης.

Θα είμαστε φυσικά παρόντες ως γονείς της πόλης, διότι μας αφορούν όσα συμβαίνουν, ώστε να τοποθετηθούμε και να καταθέσουμε τυχόν ερωτήματα και απορίες. 

Παράλληλα καλούμε και τα ΔΣ των  Συλλογών Γονέων της Ένωσής μας και τα μέλη τους να είμαστε όλοι παρόντες, ώστε όλοι μαζί  να τύχουμε της αναλυτικής ενημέρωσης και να συζητήσουμε για την παιδεία στην Πόλη μας.

ΤΟ Δ.Σ.