Υψηλός λογαριασμός της ΕΥΔΑΠ σε συμπολίτη μας – Πρόκειται για διαρροή, υποστηρίζει εκείνος

Συμπολίτης μας κάτοικος του πεζόδρομου Αιμίλιου Βεάκη, έλαβε πρόσφατα από την ΕΥΔΑΠ έναν φουσκωμένο λογαριασμό, που δεν πίστευε στα μάτια του, όταν είδε τη χρέωση.

Η ΕΥΔΑΠ τον καλούσε να πληρώσει 543 ευρώ, ενώ όπως υποστηρίζει ο ίδιος από το 2020 έως σήμερα δεν έχει πληρώσει ποτέ, πάνω από 70 – 75 ευρώ, κάθε περίοδο κατανάλωσης.

Ο ίδιος πιθανολογεί πως υπάρχει διαρροή, στη γραμμή των 35 μέτρων, από τον μετρητή έως το σπίτι του, γιαυτό και η εμφανιζόμενη υπερκατανάλωση.

Σημειώνουμε πως ο μετρητής της ΕΥΔΑΠ βρίσκεται στο πεζοδρόμιο της Στέφανου Σαράφη και η κατοικία του σχεδόν στο μέσον του πεζόδρομου (35 μ. απόσταση).

Η ΕΥΔΑΠ του απέστειλε σχετική επιστολή στην οποία επισημαίνεται η υπερκατανάλωση, αλλά κατανοώντας πως πιθανότατα δεν υπήρξε από τον ίδιο, αφαίρεσε από τον αρχικό λογαριασμό περίπου 300 ευρώ, αλλά εάν υπάρχει όντως διαρροή, θα συνεχίζει ο μετρητής να γράφει.

Επειδή μάλιστα, η τυχόν διαρροή συμβαίνει από τον μετρητή προς την κατοικία του, θα επιβαρυνθεί ξανά, ο ίδιος το κόστος της κατανάλωσης, εκτός κι αν αποδείξει πως η ζημιά προήλθε  από άλλον.

Ο μόνος τρόπος για να λυθεί το πρόβλημα που προέκυψε ξαφνικά, είναι η μεταφορά του μετρητή μπροστά στην κατοικία του.

Η ΕΥΔΑΠ όμως ζητάει όπως μας είπε, 2.500 ευρώ για τη μεταφορά αυτή.

Προς το παρόν δε φαίνεται να υπάρχει βοήθεια στη λύση του προβλήματος από κάποιον φορέα, επειδή έχουν προκύψει διάφορα θέματα σχετικά με τις αρμοδιότητες και υποχρεώσεις κάθε ενός από αυτούς, που εμπλέκονται, με διάφορους τρόπους.