Σχετικά με το μέγεθος ορισμένων πεζοδρομίων που κατασκευάζονται – Επικίνδυνο το “δόντι” Κακίση και Κισσάμου!!!

Ο Δήμος το τελευταίο διάστημα κατασκευάζει κόμβους, φαρδαίνει πεζοδρόμια, δημιουργεί τρίγωνα στο οδικό δίκτυο της πόλης, προκειμένου να μειώσει τα τροχαία ατυχήματα και τις συγκρούσεις οχημάτων.

Άλλες παρεμβάσεις μπορεί να θεωρηθούν σωστές κι άλλες να διίστανται οι απόψεις ως προς την ωφελιμότητά τους και το μέγεθός τους. 

Εκτός της αποδεδειγμένης αποτυχίας στη λειτουργία του κόμβου στις οδούς Ηπείρου, Οδυσσέως και Σωκράτους, που ξηλώθηκαν μέρος από τα πεζοδρόμια και του τρίγωνου για να μεγαλώσουν οι δρόμοι, αμέσως μετά την κατασκευή τους, υπάρχει διχογνωμία ως προς το εξαιρετικά μεγάλο δόντι που κατασκευάστηκε μεταξύ των οδών Κακίση και Κισσάμου, στη συμβολή τους με την Οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Μάλιστα υπάρχει η εντύπωση πως το δόντι βγαίνει στην Μεγάλου Αλεξάνδρου, ελάχιστα μεν, αλλά έτσι δείχνει.

Ας το δούνε οι αρμόδιοι και περισσότερο γνώστες των πραγμάτων και εάν θεωρηθεί σωστό, ας μικρύνει το δόντι περίπου ένα μέτρο.

Ο σκοπός αυτών των κατασκευών είναι η προστασία και ασφάλεια πεζών και οχημάτων και όχι το αντίστροφο…

Τέλος εάν κριθεί πως καλώς έχουν, ας βαφτούν τα κράσπεδα τους με έντονο χρώμα, διότι τα βράδια δεν διακρίνονται αρκετά…

Σημειώνουμε πάντως πως όταν ένα όχημα ανεβαίνει την οδό Κισσάμου και θέλει να στρίψει αριστερά στην οδό Κακίση μπαίνει ολόκληρο στην αντίθετη λωρίδα κίνησης της Μεγάλου Αλέξανδρου (κάτω φωτογραφία με το βέλος).

Επίσης όταν πεζός μέσω της ράμπας που κατασκευάστηκε πλησίον της Μεγάλου Αλεξάνδρου θέλει να περάσει στο απέναντι πεζοδρόμιο και όχημα επί της Μεγ. Αλεξάνδρου θέλει να στρίψει δεξιά στην οδό Κακίση, σταματάει και μαζί του ολόκληρη η κυκλοφορία του κεντρικού δρόμου προς Αιγάλεω (κάτω φωτογραφία).

Επειδή η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί εμπεριέχει πολλούς κινδύνους, για παράσυρση πεζού ή μετωπικές συγκρούσεις οχημάτων, ο  δήμος ας το δει το ζήτημα τώρα και να μικρύνει το “δόντι”, μεταφέροντας και το διάδρομο των πεζών μακρύτερα της Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Να το δει ΤΩΡΑ και να πράξει τα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ…