Συνεργείο του δήμου αφαιρεί κουκούλια από τα πεύκα, για να αντιμετωπίσει τις κάμπιες και τις αλλεργίες που προκαλούν στους ανθρώπους

.

Τις τελευταίες εβδομάδες γράφαμε συνεχώς για την παρουσία καμπιών σε πεζόδρομους, σχολεία, πλατείες και άλλους χώρους που συχνάζουν παιδιά, μεγαλύτεροι σε ηλικία συμπολίτες μας και σκύλοι.

Σε πολλά πεύκα υπάρχουν δεκάδες κουκούλια, από τα οποία εξορμούν οι κάμπιες και τα καταστρέφουν έως ότου ξεραθούν για πάντα.

Επίσης οι αλλεργίες που προκαλούν οι κάμπιες στον άνθρωπο πολλές και σοβαρές, ενώ οι σκύλοι κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους εάν τις καταπιούν.

Ο δήμος τις τελευταίες ημέρες με συνεργεία του, προσπαθεί να αφαιρέσει τα κουκούλια από τα πεύκα, αφού το ράντισμα που έγινε τον περασμένο Οκτώβρη δεν απέδωσε σε ορισμένα δένδρα, προκειμένου να ελαχιστοποιήσει το πρόβλημα.

Οι γονείς που πάνε να πάρουν τα παιδιά τους από νηπιαγωγεία και δημοτικά, προσπαθούν να εξολοθρέψουν τις κάμπιες για να μην έρθουν σε επαφή με εκείνα και έχουν προβλήματα υγείας με την παραμικρή επαφή τους.