Δεν γλύτωσε ούτε η Σχολή Χορού του Δήμου από τους διαρρήκτες που λυμαίνονται την πόλη μας

Δεν γλύτωσε ούτε η Σχολή Χορού του Δήμου από τους διαρρήκτες που λυμαίνονται την πόλη μας και δεν διστάζουν να διαρρήξουν καταστήματα, οικίες και δημοτικά κτήρια.

Τελευταίο θύμα τους η Σχολή Χορού του δήμου, που στεγάζεται στους ορόφους πάνω από την Εστία Ποντίων που εδρεύει στον ισόγειο χώρο.

Οι δράστες εισέβαλαν στον χώρο από τη σκάλα κινδύνου που βρίσκεται επί της οδού Καραολή και ανενόχλητοι ανέβηκαν στο χώρο της Σχολής, τα ξημερώματα της Πέμπτης 8 Φεβρουαρίου.

Έσπασαν πόρτες, κλειδαριές και ανακάτωσαν τα γραφεία και χώρους της ψάχνοντας για πολύτιμα αντικείμενα.

Φεύγοντας ανενόχλητοι πήραν μαζί τους διάφορα αντικείμενα, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των κλαπέντων.

Η διάρρηξη έγινε αντιληπτή αργότερα όταν άνοιξε η σχολή και ειδοποιήθηκε το Τμήμα Ασφάλειας της πόλης μας.

Η σήμανση εξέτασε τον χώρο ψάχνοντας για αποτυπώματα.

Ο δήμος κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων και ξεκίνησε η αποκατάσταση των ζημιών.

Πάντως η κατάσταση με τις διαρρήξεις σε δημοτικά κτήρια είναι ένα γεγονός που οφείλει να προβληματίσει τη διοίκηση του δήμου και να φροντίσει να υπάρχει ενεργό σωστό κύκλωμα συναγερμού με ραντάρ, όπως υπάρχει και στα σπίτια, στα ακίνητα στα οποία είναι αρμόδια και υπεύθυνη.

Δεν είναι δυνατόν να μπαίνουν σε δημοτικούς χώρους διαρρήκτες, να σουλατσάρουν, να σπάνε, να αδειάζουν συρτάρια και ντουλάπια και να μην υπάρχει ενεργό ένα σύστημα που θα βαρέσει συναγερμό και θα ειδοποιήσει την Αστυνομία και την Εταιρεία φύλαξης του χώρου.

Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν διαρρήξεις, να κλέβουν από Σχολεία ηλεκτρονικούς υπολογιστές, συστήματα Ρομποτικής, έγγραφα και άλλα αντικείμενα και ο δήμος απλά να καταθέτει μηνύσεις κατά αγνώστων κάθε φορά, αντί να αποτρέπει την είσοδό τους σε αυτά.

 

 

φωτο δικαιοσυνη