Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ηπειρωτών Αγίας Βαρβάρας “Απειρωταν” έκοψε την πίτα του

.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
.
Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ηπειρωτών Αγίας Βαρβάρας «ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024 στο αναψυκτήριο «ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ»
.
Δεν ήταν απλά μια εκδήλωση, αλλά μια μεγάλη γιορτή που έδωσε την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να βρεθούν όλοι μαζί, να χαρούν, να δώσουν ευχές και να ζήσουν στιγμές Παράδοσης.
.
Ο κος Παναγιώτης Τσιμογιάννης, Πρόεδρος του Συλλόγου, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, τους ευχαρίστησε για τη παρουσία τους, ανακοίνωσε τους επισήμους και άρχισε την κοπή της πίτας.
.
Ο Δήμαρχος της πόλης κ. Λάμπρος Μίχος παίρνοντας το κομμάτι της βασιλόπιτας μαζί με τις εγκάρδιες ευχές του προς το λιγότερο ευεργετημένο έως τώρα σύλλογό μας, επανέλαβε για μία ακόμη φορά τη δέσμευσή του για εύρεση λειτουργικού χώρου στέγασης του συλλόγου. Επίσης, υποσχέθηκε την χορήγηση ποσού ύψους τριών χιλιάδων ευρώ (3000€) για την αγορά παραδοσιακών φορεσιών του συλλόγου μας. Τέλος, ανακοίνωσε τη συνδιοργάνωση με το σύλλογο πολιτιστικής εκδήλωσης για την επέτειο απελευθέρωσης των Ιωαννίνων στις 25 Φεβρουαρίου στο κινηματοθέατρο «Γιάννης Ρίτσος».
.
Ακολούθησε χαιρετισμός από τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας, κ. Βασίλειο Λώλο.
.
.
Το κομμάτι της πίτας για την παράταξη «Δυνατή Πόλη» του κ. Νίκου Πιερακέα, παρέλαβε η Δημοτική Σύμβουλος κ. Μπαντούνα Σταυρούλα, τ. γραμματέας και μέλος του συλλόγου μας, κάνοντας μία σύντομη ιστορική αναδρομή σε ιδρυτικά μέλη του συλλόγου και δίνοντας τις ευχές της προς όλους.
.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί με τους πολίτες» και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Σαρόπουλος ανέβηκε στο βήμα και έδωσε τις εγκάρδιες ευχές του καθώς και την αμέριστυ στήριξή του στο σύλλογο, όπως σε κάθε φορέα πολιτισμού.
.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» και Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Βασίλειος Γκιτάκος παρέλαβε το κομμάτι του και δήλωσε επίσης τη σαφή στήριξή του στις προσπάθειες και δράσεις του συλλόγου μας.
.
Τέλος, πήρε το λόγο ο εκπρόσωπος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Χαϊδαρίου κ. Δημήτριος Σούκης, ο οποίος μετέφερε τις ευχές και τη στήριξή τους και απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους Ηπειρώτες και φίλους της Ηπείρου για την ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ που θα γίνει για μία ακόμη χρονιά στο Σ.Ε.Φ. την Κυριακή 25 Φλεβάρη.
.
Ακολούθησαν θερμές ευχαριστίες προς τους χορηγούς και δωροθέτες του συλλόγου μας!
.
.
Και ο χορός ξεκίνησε με πολύ κέφι με την παραδοσιακή φωνή του Ανδρέα Μετσοβίτη, το κλαρίνο του Γιώργου Χαλιγιάννη, το βιολί του Βασίλη Αβραάμ, το λαούτο του Στέργιου Αβραάμ και το ντέφι του Λευτέρη Πότση. Η πίστα αποδείχθηκε μικρή για να χωρέσει το κέφι των συνδαιτημόνων και φίλων του συλλόγου και το χορό που συνεχίστηκε μέχρι το απόγευμα!
.
Με την παρουσία τους μας τίμησαν :
1) Ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Λάμπρος Μίχος
2) Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθήνας Κ. Βασίλειος Λώλος
3) Ο κ. Καραθάνος Χαράλαμπος Σύμβουλος του Υπουργού Υγείας
• Οι Αντιδήμαρχοι της πόλης μας
1) Βασιλάκος Θεόδωρος
2) Περάκης Παναγιώτης
3) Φέγγη Αλεξάνδρα
4) Μαρσώνη Θεοδώρα
• Οι Εντεταλμένοι σύμβουλοι
1) Σαββίδης Σάββας
2) Μίχος Σπυρίδων
• Εκπρόσωποι της Παράταξης «Δυνατή Πόλη» με τους Δημοτικούς Συμβούλους
1) Σταυρούλα Μπαντούνα
2) Νικόπουλος Λεωνίδας
3) Φωτιάδης Παναγιώτης
• Ο Επικεφαλής της Παράταξης «Μαζί με τους Πολίτες»
1) Κωνσταντίνος Σαρόπουλος,
2) Άννα Γούναρη, Δημοτική Σύμβουλος
• Ο Επικεφαλής της Παράταξης «Λαϊκή Συσπέιρωση»
1) Βασίλειος Γκιτάκος και
2) Δημήτριος Φατσιλέτος, Δημοτικός Σύμβουλος
• Ο Εκπρόσωπος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Σ.Ε.) και πρόεδρος Ηπειρωτών Χαϊδαρίου, κ.Δημήτριος Σούκης
.
Θερμές ευχαριστίες και του χρόνου με υγεία!
Το ΔΣ