Ο δήμος επιτέλους ξεκίνησε την τοποθέτηση σκέπαστρων πάνω από τα δοχεία των τροφών των αδέσποτων…

Χρειάστηκε στο παρελθόν να κάνουμε αρκετές  αναφορές σχετικά με τις ποτίστρες και ταΐστρες που έχει τοποθετήσει ο δήμος σε διάφορα σημεία της πόλης μας, για τα αδέσποτα τετράποδα.

Η σημαντική αυτή κίνηση του δήμου, μειώνεται όμως, επειδή τα σημεία που έχουν τοποθετηθεί δεν είναι κατάλληλα για στέκια.

Το καλοκαίρι ο ήλιος υπερθερμαίνει το νερό και το χειμώνα η βροχή πολτοποιεί την ξηρά τροφή, την οποία δεν τρώνε τα ζωντανά.

Γράφαμε επίσης πως ή μεταφέρονται σε καλυμμένο σημείο ή τοποθετείται στέγαστρο πάνω από τις ταΐστρες  και τις ποτίστρες ή πάνω από τα δοχεία με την τροφή για να μην βρέχεται και καταστρέφεται, όπως  αυτό της πλαϊνής μας φωτογραφίας.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση είδαμε λοιπόν ο δήμος να ανταποκρίνεται στα δημοσιεύματά μας και στις προτάσεις μας και να τοποθετεί πάνω από τα δοχεία των τροφών, στέγαστρο για να μην βρέχεται η τροφή όταν βρέχει…

Τουλάχιστον σε ένα από αυτά στην οδό Χίου στη συμβολή της με την οδό Ανεξαρτησίας, για το οποίο έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στο παρελθόν.

Άργησε λίγο, αλλά επιτέλους έκανε ένα βήμα ολοκλήρωσης της κίνησής του, για τα αδέσποτα…