Επιστολή συμπολιτών μας, για τις εκλογές της Ένωσης Κρητών της πόλης μας “Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ”

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΡΗΤΩΝ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ:

ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ Η ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

Χαιρετίζουμε την ανακοίνωση του προέδρου της Ένωσης Κρητών Αγίας Βαρβάρας κου. Παντελή Πρεντάκη, όσον αφορά τις εγγραφές νέων μελών στην ιστορική κρητική ένωση της πόλης μας, με τη σημείωση πως όλοι μας οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, πόσο δε το Προεδρείο της Ένωσης, ώστε να πραγματοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό και αντιπροσωπευτικότερο δημοκρατικά τρόπο οι επικείμενες εκλογές της 28ης(;) Ιανουαρίου. Το βαθειά δημοκρατικό αίσθημα όλων των κρητικών συντρόφων μας, οφείλει να συνοδευτεί από δικαιοσύνη, ισονομία και διαφάνεια. Στο πλαίσιο αυτό φρονούμε πως το μητρώο τόσο των ενεργών εκλογικά μελών, που έχουν ψηφίσει στις τρεις τουλάχιστον προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες, από το Μάρτη του 2018 δηλαδή εως και σήμερα, όσο κι εκείνων που εγγράφηκαν την τρέχουσα περίοδο, εως και το Σάββατο 13 Ιανουαρίου, οφείλεται να γνωστοποιηθεί επικυρωμένο, σε όλα τα μέλη της Ένωσης, που θα δηλώσουν υποψηφιότητα για να εκλεγούν στο Δ.Σ. της Ένωσης. Κατ’αυτόν τον τρόπο θα διασφαλιστεί η σύννομη και έγκυρη πραγματοποίηση των εκλογικών διαδικασιών, με διαφάνεια και ισονομία, για όλους τους υποψηφίους, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλες τις εκλογές, σε εθνικό, αυτοδιοικητικό, συνδικαλιστικό και άλλο επίπεδο.

 

Οι Κρήτες της Αγίας Βαρβάρας, είναι αδιαπραγμάτευτη ανάγκη να είναι ενωμένοι, δίχως εμμονές, παρωπίδες, διχόνοιες, κομματικές ή άλλες εξαρτήσεις, αφού η θάλασσα, ο αέρας, τα όρη, τα χαράκια, οι τράφοι, οι ελιές, οι αξίες του Λασιθιού, του Ηρακλείου, του Ρεθύμνου, των Χανίων, είναι ίδιες για όλους τους κρητικούς, είναι ίδιες για όλους μας. Αυτές τις αξίες θα υπηρετήσομε, με πίστη κι αυταπάρνηση, με αλληλεγγύη και δικαιοσύνη, με φως και πολιτισμό, με το λαγούτο και τη λύρα, για την όμορφη και παράξενη πατρίδα του Νότου μας, τη μοναδική Κρήτη μας. Πάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ κοπέλια!!

 

Υ.Γ. Υπήρξαν πολλές δυσχέρειες στην εγγραφή νέων μελών, λόγω του μη δημοσιοποιημένου ως οφείλετο ωραρίου, που ήταν ανοιχτά τα γραφεία της Ένωσης και εντέλει των εξαιρετικά λιγοστών μερών/ωρών, που έγιναν εγγραφές νέων μελών, θέμα το οποίο είναι σοβαρό και πρέπει να εξεταστεί κι επιλυθεί, πριν την ημέρα των εκλογών.

 

Τα μέλη της Ένωσης,

 

Άρης Αναγνωστόπουλος

Αντώνης Μπασιάς

Αγλαΐα Παπαθανασάκη

Παναγιώτης Περάκης

Γιώργος Πουλάκης