Κομματική Οργάνωση Αγία Βαρβάρας του ΚΚΕ: “Καταλήψεις στην Αγία Βαρβάρα”

 

.
Η αποκλειστικά δημόσια και πραγματικά δωρεάν παιδεία είναι δικαίωμα!

Η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ στην Αγία Βαρβάρα χαιρετίζει τους μαθητές και τις μαθήτριες των λυκείων της πόλης μας, που βρίσκονται σε αγωνιστικές διαδικασίες στα σχολεία τους, ενάντια στο νομοσχέδιο για ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Είναι η συνέχεια των κινητοποιήσεων που εκφράστηκε και με το μεγαλειώδες συλλαλητήριο μαθητών , φοιτητών, εκπαιδευτικών και γονέων την προηγούμενη Πέμπτη, στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Χιλιάδες φοιτητές και μαθητές σε όλη τη χώρα, μαζί με τους δασκάλους και τους γονείς τους,  στέλνουν μήνυμα καταδίκης στα αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια, που ετοιμάζεται να φέρει τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση στη Βουλή. Οργανώνουν την δράση τους για το δικαίωμα τους στην αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία! Κόντρα στο «εμπάργκο» και τη σιωπή που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση, ξεκαθάρισαν πως τα άδικα νομοσχέδια για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, τριπλές πανελλαδικές εξετάσεις στο Λύκειο, διάλυση των πτυχίων και περαιτέρω εμπορευματοποίηση της παιδείας θα μείνουν στα χαρτιά!

Απέναντι σ’ αυτή την αντιδραστική τομή της κυβέρνησης, που ακολουθεί πιστά την πολιτική της ΕΕ και το έργο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που προστίθεται στο δυσβάσταχτο κόστος για μόρφωση, τη διαρκή υποβάθμιση, τη λογική «αν έχεις λεφτά, σπουδάζεις», ο δίκαιος αγώνας των φοιτητών και των μαθητών είναι πιο αναγκαίος από ποτέ.

Οι αγωνιστικές διαδικασίες που εκφράζονται στους μαθητές και τους φοιτητές είναι η εικόνα της  μεγάλης πλειοψηφίας των νέων που θέλουν σύγχρονα σχολεία και Πανεπιστήμια, αποκλειστικά δημόσια και πραγματικά δωρεάν, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, πτυχία με αξία για δουλειά με δικαιώματα

Η συνέχεια θα δοθεί στον δρόμο του αγώνα, στο νέο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που οργανώνουν εκατοντάδες Φοιτητικοί Σύλλογοι και δεκάδες Συντονιστικές Επιτροπές μαθητών, οι οργανώσεις εκπαιδευτικών και γονέων, την Πέμπτη 18/1 στις 12: 00 στα Προπύλαια!

Κομματική Οργάνωση Αγίας Βαρβάρας του ΚΚΕ