Κωνσταντίνος Σαρόπουλος: “Δηλώνουμε δυναμικά παρόντες”

.

Τα αυξανόμενα αιτήματα των συμπολιτών μας όσον αφορά την καθημερινότητα, την ανθρώπινη και ισότιμη αντιμετώπιση, την κοινωνική πολιτική, την παιδεία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό απαιτούν πρωτοβουλίες και δράσεις.

Η συμμετοχή μας άλλωστε στην εκλογική διαδικασία αυτόν τον μοναδικό στόχο είχε: Να συμβάλλουμε ώστε να γίνει η Αγία Βαρβάρα η πόλη που θα χαιρόμαστε να ζούμε. Και κυρίως να την κάνουμε ελκυστική για τα νιάτα μας.

Την Τρίτη στις 2 Ιανουαρίου θα γίνει η ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την εκλογή του προεδρείου και τη σύσταση της δημοτικής επιτροπής. Στο δημοτικό συμβούλιο και τη δημοτική επιτροπή λαμβάνονται οι περισσότερες αποφάσεις.

Μακριά από εγωισμούς και μικροπολιτικές, αλλά με παρρησία οφείλουμε να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις και τις δυνατότητες για τη δημιουργία μιας ζωντανής, όμορφης και σύγχρονης πόλης. Ελπίζω πως όλοι οι σύμβουλοι, ανεξαρτήτως παρατάξεων, επιθυμούν να συμβάλλουν σε αυτό. Άλλωστε μέσα από συνθέσεις και αντιθέσεις το αποτέλεσμα πάντα είναι καλύτερο.

Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και στις συνεδριάσεις της δημοτικής επιτροπής πρέπει να κυριαρχήσει η ευγένεια, η ενίσχυση του διαλόγου και η τήρηση των αρχών της δημοκρατίας. Απαραίτητες προϋποθέσεις ο καθορισμός των συνεδριάσεων με σεβασμό στην κοινωνική και επαγγελματική ζωή των συμβούλων, η έγκαιρη, πλήρης και διαφανής ενημέρωση για τα προς συζήτηση θέματα και η διεξοδική ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών.

Ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου θα πρέπει να εμπνέει την ενότητα όλων των δημοτικών συμβούλων, όλων των δημοτικών παρατάξεων και συνεκδοχικά όλων των συμπολιτών μας.

Εμείς δηλώνουμε δυναμικά παρόντες, θα υπερψηφίζουμε ότι βοηθάει την ανάπτυξη της πόλης και τη βελτίωση του επιπέδου ζωής των κατοίκων της, ενώ θα εντοπίζουμε οτιδήποτε θα μπορούσε να γίνει καλύτερα και πιο αποτελεσματικά.

Εμείς θα αγωνιστούμε, ώστε όλοι οι κάτοικοι να αντιμετωπίζονται ως ίσοι. Θα επιδιώξουμε μάλιστα να τους φέρουμε στο επίκεντρο των δράσεων κ των αποφάσεων, ώστε όλοι μαζί να αγωνιστούμε για να γίνει η Αγία Βαρβάρα ο δήμος που θα αγκαλιάζει όλους τους κατοίκους και τα προβλήματά τους, ανεξάρτητα από το τι ψήφισε ο καθένας και η καθεμιά.

Ευχόμαστε καλή θητεία.

Κωνσταντίνος Σαρόπουλος

Επικεφαλής δημοτικής κίνησης Αγίας Βαρβάρας

«Μαζί με τους πολίτες»