Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Α ΓΕΛ: «Χριστουγεννιάτικο Βιβλιόδεντρο»

.

«Χριστουγεννιάτικο Βιβλιόδεντρο»

Αυτά τα Χριστούγεννα οι μαθητές του 1ου Λυκείου πρωτοτύπησαν, κατασκευάζοντας ένα πανέμορφο Χριστουγεννιάτικο δέντρο με πρώτη ύλη το βιβλίο!

Με τα βιβλία, μάλιστα, που οι γονείς των μαθητών μας δώρισαν ευγενικά, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Διεύθυνσης του σχολείου μας με σκοπό την ενίσχυση κι εμπλουτισμό της σχολικής βιβλιοθήκης!

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και μέλη του Συλλόγου μας ενώσαμε την φαντασία, το μεράκι και την δημιουργικότητά μας και το αποτέλεσμα ήταν πράγματι θαυμαστό!

Μονομιάς χαμόγελα χαράς και ικανοποίησης φώτισαν τα πρόσωπα των μαθητών μας· χαράς γνήσιας που μονάχα η δημιουργία και η πηγαία έκφραση αυτής, σε όποια μορφή, γεννά και προσφέρει.

Φυσικά, από την σημερινή χριστουγεννιάτικη εορτή δεν έλειψαν ο χορός και το τραγούδι, οι ζεστές αγκαλιές κι οι ολόθερμες ευχές ενώ ο πλούσιος σε λιχουδιές μπουφές μας απογείωσε την διάθεση όλων!

Τι είναι τα Χριστούγεννα τελικά;

Χριστούγεννα είναι η παιδική μας ηλικία· είναι μια εποχή κατ’εξοχήν συνυφασμένη με τις στιγμές, τις μνήμες, το συναίσθημα, τις εικόνες που δημιουργήσαμε τότε με τους σημαντικούς άλλους, γονείς, δασκάλους, φίλους..

Γι’ αυτό κι εμείς θα συνεχίσουμε να τροφοδοτούμε με κίνητρα και ευκαιρίες τα παιδιά μας, ώστε να μπορούν ανέμελα να δημιουργούν γλυκές αναμνήσεις, μοναδικές στιγμές και θύμησες, πλουτίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τις προσωπικές αποθήκες της ψυχής τους!

Και του χρόνου με υγεία, έμπνευση και χαρά!

Καλά κι Ευλογημένα Χριστούγεννα σε όλους!

Το ΔΣ