Ένα εμβληματικό Δημοτικό κτήριο σε κεντρικό σημείο της Ελ. Βενιζέλου έχει “αφεθεί”…

Τον Μάρτιο του 2002, ο δήμος, επί δημαρχίας Λάμπρου Μίχου, αγόρασε έναντι 280 εκατομμυρίων δραχμών το εμβληματικό κτήριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου και Λυκούργου.

Στο κτήριο αυτό στο παρελθόν είχαν στεγαστεί δύο πολύ γνωστά σχολεία στα οποία σπούδασαν χιλιάδες μαθητές, τόσο από την πόλη μας, όσο και από άλλους δήμους.

Επρόκειτο για τις σχολές ΤΣΙΛΙΒΑΚΟΥ και ΡΑΔΟΥ.

Το οικόπεδο είναι περί τα 700 τ.μ., ενώ τα κτίσματα που υπάρχουν σε αυτό είναι περίπου 520 τ.μ.

Έχουν περάσει είκοσι και πλέον χρόνια από την αγορά του χώρου και στην ουσία είναι αναξιοποίητο.

Εκτός της μηδαμινής σχεδόν χρήσης του από έναν φορέα που του έχει παραχωρηθεί η χρήση του από το δήμο, το κτήριο παρουσιάζει εξωτερικά τουλάχιστον σημάδια εγκατάλειψης.

Η εξωτερική τοιχοποιία σε κακή κατάσταση, τα παράθυρα του ισόγειου καλυμμένα, ενώ εκείνα του δεύτερου ορόφου σκουριασμένα, χωρίς τζάμια με τα νερά της βροχής να μπαίνουν στο εσωτερικό του, προκαλώντας προφανώς φθορές στο εσωτερικό του κτηρίου.

Δεν έχουμε πληροφορηθεί κάτι σχετικά με την αξιοποίησή του, έως ότου ο δήμος αποφασίσει τι πρόκειται να κάνει τελικά στο χώρο, στο εγγύς μέλλον.

Φανταζόμαστε υπάρχουν σχέδια για το ακίνητο αυτό, το οποίο είναι πολύ σοβαρή ιδιοκτησία του δήμου, τα οποία πρέπει να γίνουν γνωστά.