Ενημέρωση από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Α Λυκείου της πόλης μας

Σύλλογος Γονέων 1ου ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας
.

Αγαπητοί γονείς καλησπέρα!

.

Με ανακούφιση λάβαμε σήμερα απάντηση από τη Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε αίτημα του Συλλόγου μας σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν στην αποκατάσταση διαπιστωμένων βλαβών στον φέροντα οργανισμό του 1ου Λυκείου Αγίας Βαρβάρας.

.

Προς γνώσιν όλων των φίλων γονέων, ενημερώνουμε ότι τα τελευταία δυο χρόνια ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου μας είχε θέσει ως στόχο και ως πρώτη προτεραιότητα την διερεύνηση της ασφάλειας και «υγείας» των κτιριακών υποδομών του σχολείου μας. Υπήρξε συστηματική επικοινωνία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίας Βαρβάρας αλλά και με τους υπευθύνους των Κτιριακών Υποδομών (ΚΤ.ΥΠ) προκειμένου να διενεργηθεί αυτοψία στον φέροντα οργανισμό του κτιρίου και να διαπιστωθεί η ακεραιότητα αυτού. Μετά από συνεχείς υπενθυμίσεις και οχλήσεις από πλευρά του Συλλόγου μας πραγματοποιήθηκε η προβλεπόμενη αυτοψία στις 04 Μαρτίου 2022, της οποίας το πόρισμα δεν καταφέραμε να λάβουμε, παρά τις αλλεπάλληλες πιέσεις από μέρους μας.

.

Ως εκ τούτου απευθυνθήκαμε στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, εξαιτίας της άμεσης παρέμβασης των οποίων διενεργήθηκε εκ νέου αυτοψία στις 22 Ιούνιου του 2023 από αρμόδιο κλιμάκιο μηχανικών της ΚΤ.ΥΠ παρουσία μηχανικών του Δήμου μας και του μελετητή στον οποίο είχε ανατεθεί η μελέτη και ο έλεγχος του κτιρίου. Το πόρισμα, το οποίο περιήλθε στα χέρια μας στις 29 Ιουνίου 2023, έκανε λόγο για βλάβες και φθορές σε στοιχεία του φέροντος οργανισμού, οι οποίες έχρηζαν αποκατάστασης προς αποφυγήν επιδείνωσης.

.

Εύλογα, στην συνέχεια, απευθυνθήκαμε στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, ζητώντας να μας παρασχεθούν οι απαραίτητες διαβεβαιώσεις για την πλήρη αποκατάσταση των βλαβών και ως εκ τούτου για την ασφάλεια του κτιρίου, δεδομένης της έντονης σεισμικότητας της χώρας μας.

.

Την πολυαναμενόμενη απάντηση, ωστόσο, λάβαμε σήμερα από την Μονάδα Επιθεώρησης & Ελέγχου της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, η οποία μας διαβεβαιώνει ότι όλες οι διαπιστωμένες βλάβες και φθορές στο σχολικό συγκρότημα του 1ου Λυκείου Αγίας Βαρβάρας έχουν πλήρως αποκατασταθεί.

.

Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την σημαντική συμβολή των δημοσίων φορέων, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με συνέπεια και αποτελεσματικότητα, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ολοκλήρωση των αναγκαίων εργασιών.

.

Ωστόσο, δεν εφησυχάζουμε. Συνεχίζουμε με συνέπεια και επιμονή!

.

Το ΔΣ

.