Συμπολίτισσά μας ζητάει να πληροφορηθεί που κατέληξε το άτυχο τετράποδο

.
Η συμπολίτισσά μας κ. Βάσω Παπαδάκη έκανε εχθές την παρακάτω ανάρτηση, την οποία μας έστειλε επίσης για δημοσίευση και αφορά ένα αγαπητό τετράποδο, το οποίο εξέπνευσε, εχθές το πρωί στην οδό Ψηλορείτη και ζητάει να πληροφορηθεί που κατέληξε, το άψυχο σώμα του.
.
Η ανάρτηση της κ. Παπαδάκη έχει ως εξής: 
.
Η Λίζα έδωσε τη μάχη της (όπως έκανε πάνω από 10 χρόνια στους δρόμους) αλλά δε τα κατάφερε, παρά τις προσπάθειες που κάναμε οι εθελοντές εδώ και μία εβδομάδα και η πρόεδρος της φιλοζωικής Αθηνά Σιδερά μαζί με τη γιατρό κ. Ντακουλα.
.
Έφυγε τα ξημερώματα για το παράδεισο των σκύλων. Ήταν 2 αδελφουλες που τις είχαν βρει και περιμαζέψει τα παιδιά του 1ου Δημοτικού σχολείου Αγ. Βαρβάρας κουταβάκια τότε ακόμα, κακοποιημένα και τα έφεραν στη γειτονιά μας και από τότε όλοι εμείς τα λατρέψαμε. Φοβικά σκυλάκια το Λιζακι δε ξεπέρασε ποτέ την ανθρωποφοβία της και όταν πηγαίναμε να τη χαδέψουμε έφευγε μακριά, ήταν ένα ήρεμο τσοπανοσκυλακι που καθόταν στο πεζοδρόμιο ήσυχα και προσπαθούσε να είναι αόρατη.
.
Λίγες, μετρημένες φορές που την είχα δει να παίζει ήταν με τη δικιά μου τη Μπιανκα όταν την έφερα κουταβάκι πριν 3-4 χρόνια. Καλό ταξίδι στο αιώνιο φως να έχει η Λίζα μας, είμαι σίγουρη ότι εκεί δε θα έχει πια φοβισμένο βλέμμα (μόνιμα) στα ματάκια της…Τελικά τη πήρε ο Δήμος για τον ενταφιασμό ταλαιπορημενες ψυχουλες μία ζωή στο δρόμο…
.
Ευχαριστουμε επίσης και το κ. Μαμμα Ιωάννη που κάλυψε το μεγαλύτερο κομμάτι απο τα έξοδα της νοσηλείας της, επίσης ευχαριστούμε την Αρετή Κατσαρού που όλα αυτά τα χρόνια τη φρόντιζε αλλά και στη νοσηλεία της…
.

.

Τη Λίζα τη πήρε ο Δήμος μέσα σε απορριμματοφόρο όχημα που μαζεύει τα κλαδιά και τα έπιπλα από τα πεζοδρόμια.
.
Πρέπει να τη πάνε στο ΔΙΚΕΠΑΖ για καύση έτσι όπως ορίζει ο νόμος.
.
.
Ζητάμε να μας ενημερώσει ο Δήμος της Αγ. Βαρβάρας που πήγανε τη Λίζα και αν και πότε θα γίνει η καύση της.
.
Δε πρέπει να πεταχτεί μαζί με τα σκουπίδια.
.
Βάσω Παπαδάκη
.
Σημ. “Π”: Η εφημερίδα μας επικοινώνησε  με την π. αντιδήμαρχο κ. Μαρσώνη Θεοδώρα, αρμόδια για τέτοια θέματα, η οποία μας πληροφόρησε πως το τετράποδο μεταφέρθηκε στο ΔΙΚΕΠΑΖ για τα προβλεπόμενα από τον νόμο και πως υπάρχουν τα ανάλογα πρωτόκολλα και αποδείξεις πως εφαρμόστηκαν.