Συμμορία έκλεβε μηχανές, τις παραποιούσε και τις μοσχοπούλαγε  – Το στρατηγείο τους στην πόλη μας

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 5 περιπτώσεις κλοπών – Πώς δρούσαν

Έκλεβαν μοτοσικλέτες, άλλαζαν τους αριθμούς πλαισίου και κινητήρων και πουλούσαν είτε κλεμμένα ανταλλακτικά είτε ολόκληρο το όχημα. Το «στρατηγείο» τους ήταν σε ένα παράνομο συνεργείο στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και οι δουλειές, όπως φάνηκε και από τις ιδιόχειρες σημειώσεις, πήγαιναν από το καλό στο καλύτερο.

Για την υπόθεση, συνελήφθησαν πρωινές ώρες της Τρίτη (7/11), σε περιοχές της Αττικής δύο μέλη της συμμορίας (38χρονος και 49χρονος) σε βάρος των οποίων καθώς και σε βάρος ακόμη τριών ατόμων, που έχουν ταυτοποιηθεί, σχηματίστηκε δικογραφία για, -κατά περίπτωση-, σύσταση συμμορίας από άτομα που οργανώθηκαν για να διαπράττουν κλοπές κατ’ επάγγελμα, πλαστογραφία με τη μορφή νόθευσης μετά χρήσεως και αλλοίωση στοιχείων αναγνώρισης οχήματος κατ’ εξακολούθηση, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος καθώς και για κλοπή κατά συναυτουργία.

Από τον Σεπτέμβριο του 2023 δρούσε η σπείρα με συγκεκριμένους ρόλους. «Ο 44χρονος διέθετε τις τεχνικές γνώσεις που απαιτούνται για την επεξεργασία των αναγνωριστικών αριθμών των μοτοσυκλετών, ο 38χρονος δραστηριοποιούταν στην αφαίρεση των μοτοσικλετών ενώ οι συγκατηγορούμενοί τους μεσολαβούσαν ως μηχανικοί μοτοσυκλετών για λογαριασμό τρίτων ατόμων ώστε η ομάδα να διατηρεί ευρύ κύκλο επαφών».

Σε ένα ισόγειο στην Αγία Βαρβάρα έκρυβαν τις κλεμμένες μοτοσικλέτες που αφαιρούσε ο 38χρονος κατόπιν «παραγγελίας» από ενδιαφερόμενους αγοραστές ή μοτοσικλέτες που περιέρχονταν στην κατοχή του με υλικές ζημιές. Εκεί αποφάσιζαν αν θα τις πουλήσουν κομμάτι – κομμάτι ή αυτούσιες ενώ το κέρδος που αποκόμιζαν από τις πωλήσεις, το μοιράζονταν ο 44χρονος και 38χρονος ενώ σε αυτούς που μεσολαβούσαν έδιναν το ποσό που τους αναλογούσε. Στη συνέχεια πλαστογραφούσαν τα στοιχεία τους για να κυκλοφορούν νόμιμα. Πως όμως το έκαναν αυτό; «Άλλαζαν τα στοιχεία που ήταν αποτυπωμένα στην μεταλλική επιφάνεια των κινητήρων είτε «έξυναν» και αλλοίωναν τον αριθμό του κινητήρα» λέει αστυνομικός που ασχολήθηκε με την υπόθεση. Σε έρευνα που έγιναν στο παράνομο συνεργείο και στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -9- κινητήρες μοτοσικλετών, πλήρεις και αποσυναρμολογημένοι, με τον αριθμό αυτών είτε εμφανώς παραποιημένο, είτε αποξεσμένο,
  • μεγάλος αριθμός εξαρτημάτων κινητήρων και πλαισίων μοτοσικλετών,
  • -2-γωνιακοί τροχοί μαζί με συμβατούς δίσκους,
  • επιδαπέδιος τροχός λείανσης & καθαρισμού,
  • ευθύς λειαντήρας,
  • υδραυλική πρέσα με δυνατότητα φόρτωσης δώδεκα -12- τόνων,
  • ιδιόχειρες σημειώσεις με ονοματεπώνυμα και αριθμούς τηλεφώνων,
  •  -10- κινητά τηλέφωνα,
  •  ζευγάρι γάντια μηχανής,
  • -2-διαρρηκτικά εργαλεία και
  • -4-κεφαλές κινητήρα μονοκύλινδρης μοτοσυκλέτας.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί -5- περιπτώσεις κλοπών μοτοσικλετών και παραποιήσεις αναγνωριστικών αριθμών κινητήρων, ενώ σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής κατασχέθηκαν τρεις μοτοσικλέτες που είχαν επισκευαστεί από τα μέλη της συμμορίας και έφεραν αναγνωριστικά στοιχεία αμφισβητούμενης γνησιότητας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

πηγή: zoygla.gr