Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 8ου Δημοτικού σχολείου – Ανακοίνωση για την Παλαιστίνη

.

Σύλλογος Γονέων& Κηδεμόνων 8ου Δημοτικού σχολείου Αγίας Βαρβάρας.

Ανακοίνωση για την Παλαιστίνη

.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα δυστυχώς γινόμαστε μάρτυρες φρικαλέων και αποτρόπαιων εγκλημάτων εξαιτίας των ένοπλων συρράξεων που λαμβάνουν χώρα μεταξύ των χωρών του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, για άλλη μια φορά.Όλα αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας θυμίζουν εικόνες βιβλικής καταστροφής με θύματα δυστυχώς  άμαχο πληθυσμό, γυναίκες και παιδιά.

Αυτές τις ώρες, που εκδηλώνεται ένα συγκλονιστικό παγκόσμιο κύμα αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό ενάντια στην ισραηλινή κατοχή, ως ΔΣ, καταγγέλλουμε τα φρικιαστικά εγκλήματα του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, με ως τώρα 6.000 νεκρούς Παλαιστίνιους,18.000 τραυματίες,1.500 νεκρά παιδιά, ένα νεκρό κάθε 15 λεπτά.

Καταγγέλλουμε με το πιο έντονο και γλαφυρό τρόπο το εν λόγω διαρκές έγκλημα που συντελείται αυτήν τη στιγμή στην Παλαιστίνη.

Ως ΔΣ, θεωρούμε πως πραγματοποιείται ένα μαζικό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας υπό το απαθές βλέμμα των ξένων δυνάμεων, της πολιτισμένης Δύσης, μια συστηματική σφαγή και εξόντωση παιδιών!!

Οι ανηλεείς ισραηλινές επιδρομές, ισοπεδώνουν τις εναπομείνασες περιοχές της Γάζας, θάβοντας στα συντρίμμια χιλιάδες ανθρώπους και όνειρα για μια καλύτερη ζωή.

Την ίδια στιγμή η ΕΕ προκλητικά, κλείνοντας τα μάτια σε αυτή την αγριότητα, όχι μόνο δεν πολλαπλασιάζει άμεσα τη χρηματοδότηση και την ανθρωπιστική βοήθεια τόσο στη Γάζα όσο και στη Δυτική Οχθη, αλλά αντίθετα συζητά την περικοπή ακόμα κι αυτής της ανεπαρκέστατης ανθρωπιστικής βοήθειας που έδινε μέχρι σήμερα επικαλούμενη “το ενδεχόμενο αυτή να καταλήγει στη Χαμάς”.

Ως ΔΣ, καταφύγαμε σε διάφορες ανθρωπιστικές οργανώσεις αυστηρά στο πλαίσιο της ανθρώπινης αλληλεγγύης, προκειμένου να πραγματοποιήσουμε συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης με σκοπό την αποστολή τους στις πληγείσες περιοχές της Παλαιστίνης. Η απάντηση που λάβαμε ήταν πως δεν συγκεντρώνουν κανένα είδος, καμία οργάνωση.

Καταγγέλουμε την θέση και στάση της Ε.Ε δηλαδή να μην αποστείλει ανθρωπιστική βοήθεια την στιγμή που οι επιζώντες από τους βομβαρδισμούς έχουν να αντιμετωπίσουν την ολοένα οξύτερη έλλειψη πόσιμου νερού,τροφής,φαρμάκων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.

Πρόκειται για μια απόφαση που καταδικάζει στον θάνατο χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, ενώ στοχοποιεί ως “τρομοκράτη” τον πολυβασανισμένο Παλαιστινιακό λαό επειδή αντιστέκεται στη βάρβαρη ισραηλινή κατοχή και απαιτεί να έχει τη δική του πατρίδα.

Θεωρούμε πως αυτή η σύγκρουση, που τείνει να γενικευτεί και με τη συμμετοχή της Ελλάδας, σε μια πορεία θα φέρει και άλλες εξελίξεις και επιπτώσεις για τον ελληνικό λαό. Ήδη γίνεται συζήτηση για την παραπέρα όξυνση του Προσφυγικού, για αυξήσεις στις τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου, επιπτώσεις στην ακρίβεια τροφίμων, στον τουρισμό αλλά και για τους κινδύνους αντιποίνων στην Ελλάδα, λόγω της βοήθειας που παρέχει στο Ισραήλ.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως δεν ξεκίνησαν όλα- στις 7 Οκτώβρη- αλλά υπάρχει ιστορία δεκαετιών στην ισραηλινή κατοχή και στον αγώνα εναντίον της.

Δηλώνουμε υπέρ του δίκαιου αγώνα ενός λαού που με όλα τα μέσα παλεύει για να έχει τη δικιά του πατρίδα, το δικό του κράτος.

Επομένως…

Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στο πόλεμο!!

Ο παλαιστινιακός λαός έχει δικαίωμα να ζει σε πατρίδα ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του 1967,με πρωτεύουσα την Ανατ. Ιερουσαλήμ.Χωρίς κατοχή και κατοχικά στρατεύματα,νοικοκύρης στον τόπο του,διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις για να απελευθερωθεί συνολικά από την εκμετάλλευση που βιώνει.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ – ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ!

Ναι στη ζωή! Ναι στη φιλία και τη συνεργασία των λαών!!

Αν βέβαια… θέλουμε να λεγόμαστε Ανθρωποι!

Διότι …

“Αν θελεις να λέγεσαι άνθρωπος…
δε θα πάψεις ούτε στιγμή ν’ αγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκιο”!

Το ΔΣ