Ανθοκομική Έκθεση στο δήμο μας – Μήπως ήρθε η ώρα για τη διοργάνωσή της;;;

.

Από τότε που ο σημερινός δήμαρχος κ. Λάμπρος Μίχος διέγραφε την πρώτη του θητεία (1994 – 2009), η εφημερίδα μας είχε προτείνει τη διοργάνωση Ανθοκομικής Έκθεσης  στην πόλη μας.

Η πρότασή μας μάλιστα είχε γίνει, πριν ακόμα ο γειτονικός δήμος Αιγάλεω ξεκινήσει τη δική του, η οποία έχει γίνει θεσμός πλέον.

Κάνουμε αναφορά στο γεγονός διότι η εφημερίδα μας σχεδόν κάθε χρόνο προτρέπει το Δήμο να πράξει κάτι ανάλογο, αφού χώροι να φιλοξενηθεί μια τέτοια έκθεση στην πόλη μας, υπάρχουν.

Άλσος “ΜΗΤΕΡΑ”, Άλσος ΕΙΡΗΝΗ, Πάρκο “ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ” και άλλα σημεία της πόλης μας, που μπορούν να φιλοξενήσουν μια τέτοια δραστηριότητα.

Εκτός από τα οικονομικά οφέλη που θα έχει ο Δήμος από μια τέτοια πρωτοβουλία, οι συμπολίτες μας όλο που θα αγοράσουν κάποιο φυτό ή λουλουδάκι, ομορφαίνοντας βεράντες και μπαλκόνια.

Ελπίζουμε τη νέα χρονιά η διοίκηση του δήμου να ενδιαφερθεί για τη διοργάνωση τέτοιας έκθεσης στην πόλη μας, γι΄ αυτό και το γράφουμε από τώρα, για να υπάρχει χρόνος συνεννόησης με το Σύλλογο των Παραγωγών ανθοκηπευτικών και λοιπών προϊόντων, πριν κλείσουν με άλλους δήμους και δεν μείνει ούτε φιλαράκι προς διάθεση στο δήμο μας.

Θα είναι λυπηρό για μία ακόμα χρονιά οι συμπολίτες μας να πηγαίνουν σε άλλους δήμους, στις δικές τους Ανθοκομικές Εκθέσεις, να κάνουν τη βόλτα τους, να παρακολουθούν τις εκδηλώσεις τους, να ενισχύουν εκείνους οικονομικά και εμείς να παραμένουμε παρατηρητές, αντί διοργανωτές, μιας  τέτοιας έκθεσης και των οικονομικών ωφελημάτων που προκύπτουν από αυτήν.