Ελπίζουμε οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους κατά τη διάρκεια της θητείας τους…

.

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε η διαδικασία της εκλογικής αναμέτρησης για την ανάδειξη στην πόλη μας του Δημάρχου και των 25 συμβούλων που θα απαρτίζουν το καινούργιο σώμα του δημοτικού συμβουλίου της πόλης μας.

Σε αυτό υπάρχουν νέα, αλλά και παλαιότερα πρόσωπα που επανεξελέγησαν.

Ελπίζουμε πως στην καινούργια δημοτική περίοδο που ξεκινάει την 1η Ιανουαρίου, η συμμετοχή στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβούλιου των εκλεχθέντων συμβούλων θα είναι τακτική και δεν θα επαναληφθεί το φαινόμενο το οποίο συνέβη στην τρέχουσα περίοδο κατά την οποία δημοτικοί σύμβουλοι είχαν να εμφανιστούν σε συνεδριάσεις επί μήνες.

Όπως γράφαμε και προχθές δεν αποκλείεται να υπάρξουν παραιτήσεις, εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων, διαρροές, ανεξαρτητοποιήσεις κ.ά για διάφορους λόγους, οι οποίες πιθανόν να διαφοροποιήσουν τη δύναμη παρατάξεων στο σώμα.

Σε συχνό ερώτημα αναγνωστών μας την προεκλογική περίοδο, γιατί δεν κάναμε αναφορά σε εκείνους που δεν πατούσαν στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, η απάντησή μας ήταν πως δεν θέλαμε να επηρεαστεί το εκλογικό σώμα από αυτό το γεγονός και να υπάρχει δυσμενές αντίκτυπο για εκείνους ή τις παρατάξεις τους, στις κάλπες.

Την τελευταία παράγραφο ας την διαβάσουν προσεκτικά όσοι – ες “τσιρίζουν” αυτές τις ημέρες από δημοσιεύματά μας, όπως το παρόν φερειπείν, το οποίο θα τους το υπενθυμίσουμε, στα μέσα Μαρτίου 2024, πιθανόν και ενωρίτερα.