Σε κλίμα μαχητικότητας και αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Σε κλίμα μαχητικότητας και αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με τη δέσμευση να φτάσει όσο πιο πλατιά γίνεται το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», τόσο στον δήμο Αγίας Βαρβάρας, όσο και στην περιφέρεια.

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιώργος Στεφανάκης, Γωγώ Θεοδωροπούλου, Φιλιώ Παπαμιχαήλ, Βασίλης Πετρόπουλος και Γιώργος Λαμπράκης.

Χαιρετισμό απεύθυνε η Γωγώ Θεοδωρόπουλου, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Δυτικού Τομέα, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε  ότι δεν πρέπει με τη ψήφο του ο λαός και η νεολαία την Κυριακή να δώσουν έγκριση σε όσα ανακοινώθηκαν προχθές με το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού και όλοι συμφωνούν και θέλουν περιφερειάρχες και δημάρχους που θα το υπηρετούν το 2.1 % του ΑΕΠ να είναι ο στόχος το πλεόνασμα που θα πληρώσει ο λαός με περικοπές στην υγεία, στους μισθούς, στις συντάξεις με τα 13ωρα του Γεωργιάδη με εμπορευματοποίηση των πάντων, με αβάσταχτους φόρους.

Στον αντίποδα όπως ανέφερε είναι οι εκλεγμένοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλο με την Λαϊκή Συσπείρωση. Γιατί όσο περισσότεροι είναι σημαίνει τόσο  περισσότεροι σύμμαχοι στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι για τις δικές τους ανάγκες, σημαίνει περισσότερα εμπόδια σε μια εχθρική για τον λαό πολιτική, σημαίνει ένταση της πάλης για όσα μπορεί να απολαμβάνουν σήμερα οι εργαζόμενοι και τα παιδιά τους και τους τα στερούν τα κέρδη των λίγων.

Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο Γιώργος Στεφανάκης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο λαός της Δυτικής Αθήνας γνωρίζει ότι τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» απαρτίζονται από αγωνιστές που ήταν μπροστά σε όλους τους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες της προηγούμενης περιόδου και αυτό αποτελεί εγγύηση ότι θα σταθούν μπροστάρηδες στους αγώνες που έρχονται.

Κάλεσε τους παρευρισκόμενους τις τελευταίες ημέρες που απομένουν ως τις εκλογές να δώσουν τη μάχη ώστε να βγει πιο ενισχυμένη η «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια Αττικής και στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας, ώστε από καλύτερη θέση ο λαός να μπορεί να παλέψει για τις ανάγκες του, αλλά και να πάρει απάντηση η κυβέρνηση που διά στόματος Μητσοτάκη καλεί η χώρα να ξαναβαφτεί μπλε ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτη το αντιλαϊκό της έργο.

Στην ομιλία του, ο Βασίλης Γκιτάκος, υποψήφιος δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, ανάμεσα σε άλλα τόνισε «στις 8 Οκτωβρίου ψηφίζουμε για το αν θέλουμε να έχουμε εκλεγμένους που συμφωνούν με την αντιλαϊκή πολιτική των κομμάτων του συστήματος και την εφαρμόζουν, οπότε συνεχίζουμε τη ζωή μας στις δικές τους ράγες του «πάμε κι όπου βγει», περιμένοντας τα χειρότερα. Ή το «πάμε αλλιώς», όπως σας προτείνουμε, παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια μας και εκλέγοντας περισσότερους αγωνιστές με τη Λαϊκή Συσπείρωση, που θα εντείνουν την πίεση για να γίνουν τα αναγκαία που χρειάζονται και αξίζει ο λαός μας. Πυροπροστασία, αντιπλημμυρικά έργα, αντισεισμική θωράκιση, ασφαλή σχολεία που δεν θα πέφτουν τα ταβάνια και δεν θα σκάνε οι καυστήρες, που δεν θα κρυώνουν τα παιδιά μας από την εξοικονόμηση ενέργειας, σύγχρονες υποδομές, κοινωνικές υπηρεσίες, αθλητικές και πολιτιστικές δομές και άλλα που δήμαρχοι και περιφερειάρχες τα βάζουν στο κρεβάτι του Προκρούστη και τα κόβουν, γιατί δεν είναι ανταποδοτικά δεν έχουν κέρδος για το κράτος και τους επιχειρηματικούς ομίλους».

Επίσης, ανέδειξε ότι οι διάφορες μεταγραφές μεταξύ των συνδυασμών ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, δείχνουν τη σύμπλευσή τους για την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων. Ενώ πολύ χαρακτηριστικά επισήμανε την στάση τους και την απραξία τους στο θέμα του Νοσοκομείου Λοιμωδών, όπου τόνισε: «Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει ξεκάθαρη θέση για το ΛΟΙΜΩΔΩΝ και για εμάς αποτελεί μονόδρομο. Ούτε τα διπλώνουμε, ούτε τα μασάμε. Με τον αγώνα μας μαζί με τον λαό της Αγίας Βαρβάρας και των γύρω δήμων, απαιτούμε το άνοιγμα του νοσοκομείου σε πλήρη λειτουργία του να εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων της Αγίας Βαρβάρας και των δήμων της Δυτικής Αθήνας».

Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους, τις νέες και τους νέους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους άνεργους, τους απόμαχους της εργασίας αλλά αγωνιστές της ζωής, να συμπορευθούν και να στηρίξουν το ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης σε δήμο και περιφέρεια Αττικής, για να ενισχυθεί το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, που υλοποιεί σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ με εξαπτέρυγα δημάρχους και περιφερειάρχες, με τη συναίνεση ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ και μαυρίζει τη ζωή μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ