Νίκη Ζαχαριάδου – Ντζίκοβα*: “Γιατί στηρίζω τη Λαϊκή Συσπείρωση”

.

Νίκη Ζαχαριάδου – Ντζίκοβα*

Γιατί στηρίζω τη Λαική Συσπείρωση

Γιατί είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εκφράσει μέσα στο Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, τις αγωνίες των αυτοαπασχολούμενων και της νεολαίας, την πάλη τους για την προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος στην Αγία Βαρβάρα. Η μόνη που μπορεί να αντισταθεί και να αντιπαρατεθεί ενάντια στα αντιλαϊκά χαράτσια, απαιτώντας την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης με σκοπό την ενίσχυση όλων των κοινωνικών, δημοτικών και περιφερειακών υπηρεσιών αντί να περικόπτονται.

Γιατί είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να μπει εμπόδιο σε αντιδραστικές αλλαγές, όπως η υποχρηματοδότηση και η  περαιτέρω ιδιωτικοποίηση και  εμπορευματοποίηση της Δημόσιας Υγείας, να ανοίξει ξανά το Λοιμωδών σαν Γενικό Νοσοκομείο.  Να διεκδικήσει μαζί με το λαό και για το λαό την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, των ιατρείων του ΙΚΑ και του ΕΚΑΒ. Να απαιτήσει αποκλειστικά  δημόσια και δωρεάν  υγεία για όλους.   Να μπει  εμπόδιο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων.  Να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες στα σχολεία, έτσι που να μην πέφτουν ταβάνια στα κεφάλια μαθητών και εκπαιδευτικών, να μη φορτώνουν σε γονείς και εκπαιδευτικούς πλευρές της λειτουργίας των σχολικών μονάδων πχ (θέρμανση – καθαριότητα)

Είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να  δυναμώσει την αντιπαράθεση με την ενιαία πολιτική κράτους και κυβερνήσης.

Είναι η μόνη συνεπής δύναμη που καταδικάζει την εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, που γενούν φτώχια και προσφυγιά.

Γιατί σε τελική ανάλυση είναι οι μόνοι  δοκιμασμένοι, σταθεροί αγωνιστές του εργατικού – λαϊκού κινήματος.  Η Λαϊκή Συσπείρωση αποτελεί τη  μοναδική εγγύηση ότι ζητήματα όπως τα παραπάνω θα βρεθούν ψηλά στην «ατζέντα» της «επόμενης μέρας». Για αυτό η Λαϊκή Συσπείρωση πρέπει να βγει ενισχυμένη και από αυτή  την εκλογική αναμέτρηση. Όσο πιο ψηλά τόσο περισσότεροι θα είναι και οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι στη Δυτική Αθήνα που θα στέκονται μαζί με το λαό στην πρώτη γραμμή της πάλης του.

*Νίκη Ζαχαριάδου -Ντζίκοβα

Οδοντίατρος