Γιαννακή Ευαγγελία: “Στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου λέμε ΟΧΙ στην αποχή”

Το φαινόμενο «Στο παρά πέντε» παρουσιάζεται κάθε φορά πριν τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές.

Σε όλη την επικράτεια έργα, οδοποιϊα, καλλωπιστικά υπό την αιγίδα των Δήμων και των Περιφερειών. Το φαινόμενο φέτος ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο. Πολιτιστικές εκδηλώσεις επιχορηγούμενες από τις Περιφερειακές Διοικήσεις για την προσφορά θεάματος.

Στην πόλη μας μετά από χρόνια η Περιφέρεια Αττικής επιχορήγησε τρείς μεγάλες συναυλίες. Δυνατότητα να γίνονται προσλήψεις κατά την προεκλογική περίοδο. Η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών ενώ απαγορεύει τις προσλήψεις προσωπικού ένα μήνα πριν τις εκλογές και μέχρι την εγκατάσταση η των νέων Δημοτικών και Περιφερειακών Διοικήσεων με τις «εξαιρέσεις» ανατρέπουν την απαγόρευση.

Μια τακτική και ένα καλοστημένο σχέδιο για την απόκτηση νέας και τη διατήρηση της παλαιάς εκλογικής πελατείας.

Απέναντι στο σχέδιο μια κοινωνία που παλεύει να σωθεί, να επιβιώσει, να ονειρευτεί. Μια κοινωνία που αντιλαμβάνεται (η φράση «πρέπει να γίνονται εκλογές κάθε χρόνο» που ακούγεται όλο και περισσότερο το αποδεικνύει). Αλλά συγχρόνως μια κοινωνία που δεν συμμετέχει, που αποστρέφεται την πολιτική μη αντιλαμβανόμενη ότι η ζωή μας είναι η πολιτική, που ακυρώνει το δικαίωμα της εκλογής με την αποχή.

Μια κοινωνία μαθημένη να αναθέτει την επίλυση των προβλημάτων της στους άλλους, να επιλέγει «τσαμπουκάδες», να μετατρέπει τα δικαιώματά της σε υποχρέωση, να επιτρέπει τον εκφοβισμό της, την παρακολούθηση των ιδεών και των επιλογών της, να χάνει την αξιοπρέπειά της.

Στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου λέμε ΟΧΙ στην αποχή. Διεκδικούμε την αξιοπρέπειά μας. Σταματάμε να αναθέτουμε.

Συμμετέχουμε και αγωνιζόμαστε για μια ποιοτική καθημερινότητα σε μια πόλη σύγχρονη, λειτουργική, ασφαλή.

Γιαννακή Ευαγγελία