Η Μαρία Σπυριδωνάκου στηρίζει Βασίλη Γκιτάκο και «Λαϊκή Συσπείρωση»

Η Πόλη να ψηφίσει με το κεφάλι ψηλά…

Της Μαρίας Σπυριδωνάκου* 

Σε μια εποχή που δεν μας αφήνουν καν να ανασάνουμε, πόσο μάλλον να ελπίζουμε, εμείς επιμένουμε αγωνιστικά να αναπνέουμε. Αστείρευτη πηγή έμπνευσης για μας αποτελεί το παρελθόν μιας πόλης που δεν έσκυψε ποτέ το κεφάλι. Βαδίζοντας στους ίδιους δρόμους που χάραξαν οι πρωτοπόροι αναμορφωτές της Αγίας Βαρβάρας με επικεφαλής τον Μήτρο Σουλιμιώτη, οραματιζόμαστε το μέλλον πατώντας πάνω στα πραγματοποιημένα τους οράματα, για μια καλύτερη ζωή σε μια καλύτερη πόλη.

Οι ασφαλτοστρώσεις, το αποχετευτικό σύστημα, οι σχολικές μονάδες, τα κέντρα πολιτισμού και αθλητισμού, αποτελούν ένα τεράστιο δίκτυο υποδομών που δημιουργήθηκαν κόντρα σε όλα τα «σημεία και τέρατα» εκείνων των καιρών.

Δεν είμαστε λοιπόν και δεν θα γίνουμε ποτέ οι 8μηνη συμβασιούχοι που καθαρίζουμε δρόμους, είμαστε οι μόνιμοι εργαζόμενοι που ανοίγουμε νέους δρόμους.

Αρνούμαστε οι αθλητικές μας υποδομές να συντηρούνται από το έλεος των γαλακτοβιομηχανιών και των λοιπών πολυεθνικών εταιρειών.

Δεν αποδεχόμαστε τα παιδιά μας όταν παίζουν μπάσκετ να μοιάζουν κομπάρσοι στα διαφημιστικά μηνύματα της Milko. Η άθληση για εμάς δεν είναι δικαίωμα ζωής, είναι η ίδια η ζωή.

Ένα βαθιά δημοκρατικό μοντέλο τοπικής αυτοδιοίκησης ανοιχτό σε όλους, θα αποτελεί βασική μας προτεραιότητα, έτσι ώστε: Απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα την κυβερνητική ασυδοσία και το τοπικό αστικό κράτος να ορθώσουμε χωρίς ημέτερους «εργολάβους» ένα αδιαπέραστο, τείχος προστασίας.

Τα αποξενωμένα νέα παιδιά της πόλης μας να επιστρέψουν και να ζήσουν σε μια δική τους πόλη. Ο δήμος πρέπει να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες ώστε να ενθαρρυνθεί όλο το ταλέντο της νέας γενιάς. Να αξιοποιηθούν και να αναδειχθούν, οι ικανότητες και οι δεξιότητες των νέων ανθρώπων και συλλογικά και ατομικά. Οι μεγαλύτεροι κάτοικοι να νιώσουν ότι ζουν ξανά σε μια πόλη αλληλεγγύης όπου κανένας δεν θα μείνει μόνος του μέσα στη βαρβαρότητα της καπιταλιστικής κρίσης.

Εμείς που ξέρουμε λοιπόν από που ερχόμαστε και για που πηγαίνουμε, δεν έχουμε απολύτως κανένα δίλημμα για να περπατήσουμε ξανά με το κεφάλι ψηλά με τον Βασίλη Γκιτάκο και την «Λαϊκή Συσπείρωση» στους ίδιους δρόμους που χάραξε ο Μήτρος Σουλιμιώτης.

*Η Μαρία Σπυριδωνακου είναι δημοσιογράφος και μέλος της ΕΣΗΕΑ