Περιοδεία της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Αγίας Βαρβάρας στο «Λοιμωδών»

.

Περιοδεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγίας Βαρβάρας στο «Λοιμωδών»

Εμφανή τα σημάδια εγκατάλειψης, ερήμωσης και απαξίωσης

Το νοσοκομείο «Λοιμωδών» επισκέφθηκαν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και ο υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Βασίλης Γκιτάκος Αγίας Βαρβάρας. Στην επίσκεψη συμμετείχε η δημοτική σύμβουλος και  υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής, Ελένη Καρανάσιου.

Με την φωτεινή ένδειξη στην είσοδο του νοσοκομείου μόνιμα να αναγράφει «ΔΕΝ ΕΦΗΜΕΡΕΥΕΙ», κοινή ήταν η διαπίστωση του κλιμακίου της Λαϊκής Συσπείρωσης και των εργαζομένων, ότι το μόνο που θυμίζει Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» είναι η μεγάλη ταμπέλα στην πύλη του νοσοκομείου ενώ η απαξίωση και η υποβάθμιση των εναπομεινάντων υπηρεσιών συνεχώς εντείνεται.

Σε τίποτα φυσικά δεν επαληθεύεται και μόνο ως κακόγουστο αστείο εξέλαβαν οι εργαζόμενοι τη δήλωση του Αντιδημάρχου Αγίας Βαρβάρας για θέματα Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, γιατρού κ. Χ. Βασιλείου, ότι το νοσοκομείο βρίσκεται σε πλήρη επαναλειτουργία χάρη στις προσπάθειες του Δημάρχου Αγίας Βαρβάρας κ. Λάμπρου Μίχου.

Από την συζήτηση με τους εργαζόμενους και το προσωπικό του νοσοκομείου εκτός της εμφανής εγκατάλειψης και υποβάθμισης, προέκυψε και το γεγονός ότι δύο κτήρια του νοσοκομείου έχουν σοβαρό πρόβλημα στατικότητας και επικίνδυνα με ένα σεισμό να καταρρεύσουν όπως προκύπτει από σχετική έκθεση εμπειρογνωμόνων. Σκόπιμα η έκθεση αυτή δεν έχει δημοσιοποιηθεί, με αποτέλεσμα από το ένα κτήριο των «Εξωτερικών Ιατρείων» οι εργαζόμενοι να μεταφερθούν στο κτήριο της «Παθολογικής Κλινικής» ενώ το δεύτερο κτήριο του «Ακτινολογικού», που έχει εντοπιστεί και εκεί πρόβλημα στη στατικότητα του κτηρίου, συνεχίζει τη λειτουργία του βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ζωή των εργαζομένων και των ασθενών.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση απαιτούμε την άμεση μεταφορά της υπηρεσίας και των εργαζομένων σε άλλο ασφαλή κτήριο, όλες τις αναγκαίες κτιριακές εργασίες είτε για τη δημιουργία νέου σύγχρονου κτηρίου είτε για την βελτίωση της υφιστάμενης υποδομής του σε επίπεδο στατικότητας και λειτουργικότητας αλλά και την άμεση δημοσιοποίηση της έκθεσης στατικότητας του νοσοκομείου για να γνωρίζει ο λαός και να απαιτήσει να πάρουν μέτρα οι αρμόδιοι.

Οι υποψήφιοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση επισήμαναν στους εργαζόμενους ότι κριτήριο ψήφου στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές πρέπει να είναι η κατάσταση στην υγεία που οι ευθύνες βαραίνουν όλες τις κυβερνήσεις. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ  άσκησαν την ίδια πολιτική, η μία έκοβε και η άλλη έραβε για το ξεχαρβάλωμα και την εμπορευματοποίηση του αγαθού της δημόσιας και δωρεάν υγείας. Τις ίδιες ευθύνες έχουν και οι «εκλεκτοί» τους στους δήμους και στην Περιφέρεια Αττικής που συναινούν και εφαρμόζουν μέχρι κεραίας αυτή την πολιτική. Και είναι χαρακτηριστικές οι θέσεις όλων των άλλων υποψήφιων δημοτικών παρατάξεων στην Αγία Βαρβάρα που συμπίπτουν στην αοριστολογία της «αξιοποίησης» και της «αναβάθμισης» χωρίς να λένε ξεκάθαρα πως τις εννοούν.

Επίσης τονίστηκε ρητά ότι ως Λαϊκή Συσπείρωση στους δήμους της Δυτικής Αττικής και στην περιφέρεια, με τα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης στα συνδικάτα του κλάδου της υγείας και συνολικά στα σωματεία και τους φορείς της περιοχής, πρωτοστατούν στους αγώνες ενάντια στην λογική που λογαριάζει την υγεία σαν εμπόρευμα και προωθεί την ιδιωτικοποίηση της ή σπρώχνει τους εργαζόμενους στους ιδιώτες απαξιώνοντας τις υπηρεσίες υγείας του κράτους προς το λαό.

Η Λαϊκή Συσπείρωση διεκδικεί δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους, το άνοιγμα και την πλήρη λειτουργία του «Λοιμωδών» ως Γενικό Νοσοκομείο, την μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, του διοικητικού και του βοηθητικού προσωπικού που βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας και ανασφάλειας,  προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα κενά, εκσυγχρονισμός των μηχανημάτων και των υποδομών ώστε το νοσοκομείο να λειτουργήσει ξανά προς όφελος του λαού.

     «Λαϊκή Συσπείρωση» Αγίας Βαρβάρας

21/9/2023