ΛΟΥΚΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ: “Στηρίζουμε για Δήμαρχο τον αγωνιστή Βασίλη Γκιτάκο”

.

Θεωρώ μονόδρομο τη συμμετοχή μου, ακόμα μια φορά, σε μια παράταξη που μελετά τις λαϊκές ανάγκες και πώς αυτές επηρεάζονται από τις κεντρικές πολιτικές. Που δεν τυφλώνει τους δημότες της Αγίας Βαρβάρας στο στενό πλαίσιο της δήθεν ανεξαρτησίας από την κεντρική πολιτική σκηνή.

Όλοι οι υπόλοιποι δηλώνουν, τάχα μου, ανεξάρτητοι, ενώ στην πραγματικότητα είναι εξαρτημένοι «ως τα μπούνια» από τα κόμματά τους και κυρίως, την πολιτική τους.

Τους είχαν έτοιμους από καιρό, αλλά λένε πως, δήθεν, τους βρήκαν μετά από κοπιαστικό ψάξιμο και μέσα από «δημοκρατικές διαδικασίες». Τους φορούν το προσωπείο του «ανένταχτου», ενός προσωπείου που θα αφαιρεθεί όμως αμέσως μετά τις εκλογές.

Το έργο, δυστυχώς, χιλιοπαιγμένο…

Θα ήθελα να γνώριζα ….Ντρέπονται για την πολιτική τους ταυτότητα και κρύβονται πίσω από τη λέξη «ανεξάρτητος» την στιγμή που συμφωνούν και στηρίζουν όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές και το θεσμικό πλαίσιο που λειτουργεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση που στην κυριολεξία κατάργησε το αυτοδιοίκητο και έκανε τους Δήμους το μακρύ χέρι της εκάστοτε κυβέρνησης;;

Η παράταξη της “Λαϊκής Συσπείρωσης” αποτελεί τη μόνη ρεαλιστική, μαχητική, αξιόπιστη απάντηση, απέναντι στην πρόκληση των αυτοδιοικητικών και Περιφερειακών εκλογών του Οκτωβρίου.

Με δεδομένο ότι η  ψήφος είναι όπλο, πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε σωστά για να μπορέσουμε…

-Να διεκδικήσουμε από καλύτερες θέσεις εργασία, υποδομές που τόσο λείπουν από τον Δήμο μας, όσο και από την περιφέρεια όπως αυτά είναι έργα και υποδομές πολιτικής προστασίας, αντιπλημμυρικής θωράκισης, αντισεισμικής θωράκισης, προστασία από φωτιές, από βιομηχανικά ατυχήματα μεγάλης έκτασης κλπ.

-Να στηρίξουμε και με αυτό τον τρόπο αυτό που όλο και περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι δεν πάει άλλο.

Επιτέλους…Πρέπει να ψαχτούμε κάπως διαφορετικά!!

Να βαδίσουμε όλοι μαζί, ανοίγοντας το δρόμο έτσι ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα έχει στο επίκεντρο τις κοινωνικές ανάγκες και όχι τα κέρδη τα οποία προκύπτουν αφού  ζυγιστούν σε ζυγαριά ακριβείας και πάντα σύμφωνα με την λογική του κόστους-οφέλους.

Πριν φθάσουμε στην κάλπη θα πρέπει να έχουμε απαντήσει στον εαυτό μας κάποια ερωτήματα.

οιος θα είναι η φωνή των εργαζομένων, των παιδιών μας, για τα δικαιώματά μας, τα δικαιώματα των παιδιών μας, η φωνή των αγώνων μέσα στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια;;

οιος μπορεί να δώσει φωνή στις δίκαιες διεκδικήσεις που υπάρχουν στα δημοτικά συμβούλια αλλά και σε όλες τις περιφερειακές ενότητες για την προστασία του περιβάλλοντος, για χώρους πρασίνου, για ένα σωρό έργα που λείπουν στον δήμο Αγίας Βαρβάρας και ούτω καθεξής;;

-Ποιος πραγματικά θα ασχοληθεί για τη δημιουργία και στελέχωση κοινωνικών υπηρεσιών με τον απαιτούμενο αριθμό εργαζομένων με δικαιώματα, για την προστασία των παιδιών, των ευάλωτων ομάδων και των αναπήρων;;

Όλοι οι αγωνιστές που συμμετέχουν με το ψηφοδέλτιο της “Λαϊκής Συσπείρωσης” είναι οι μόνοι δοκιμασμένοι, σταθεροί αγωνιστές του εργατικού-λαϊκού κινήματος.

Η Λαϊκή Συσπείρωση αποτελεί τη μοναδική εγγύηση ότι ζητήματα όπως τα παραπάνω θα βρεθούν ψηλά στην «ατζέντα» της «επόμενης μέρας». Για αυτό τον λόγο η Λαϊκή Συσπείρωση πρέπει να βγει ενισχυμένη και από αυτή την εκλογική αναμέτρηση.

Όσο πιο ψηλά, τόσο περισσότεροι θα είναι και οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι στα δημοτικά και Περιφερειακά συμβούλια αντίστοιχα που θα στέκονται μαζί με το λαό της Αγίας Βαρβάρας στην πρώτη γραμμή της πάλης του. 

ΛΟΥΚΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Στηρίζουμε για Δήμαρχο τον αγωνιστή Βασίλη Γκιτάκο.