Ο Σύλλογος Ποντίων Αγ. Βαρβάρας “Ο Φάρος” στο «Διαπολιτισμικό Μουσικοχορευτικό ταξίδι Λυκόβρυσης – Πεύκης»

Ο Σύλλογος Ποντίων Αγ. Βαρβάρας “Ο ΦΑΡΟΣ” συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στο «Διαπολιτισμικό Μουσικοχορευτικό ταξίδι Λυκόβρυσης – Πεύκης», που πραγματοποιήθηκε στο Άλσος Βαρβαρέσου, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023.

Σ’αυτή την δύσκολη εποχή, συνεχίζουν να πραγματοποιούνται εκδηλώσεις που ενώνουν λαούς και πολιτισμούς από κάθε γωνιά της γης. Δίνουν τη δυνατότητα σε κάθε λαό να προβάλλει την ιστορία και την παράδοσή του και φυσικά σε αυτό το ταξίδι στην Παράδοση δεν θα μπορούσε να λείπει ο Πόντος, εκπροσωπώντας της Ελλάδα.


Ζιπκαλίδες και ζουπουνοφόρες κατάφεραν να σκορπίσουν ρίγη συγκίνησης ακόμη και στους ξένους οι οποίοι χειροκρότησαν θερμά και αποθανάτισαν τις στιγμές για να τις ταξιδέψουν σε ολόκληρο τον κόσμο.
Παρουσίασαν Χορούς του Πόντου υπό την καθοδήγηση της Προέδρου & Χοροδιδασκάλου κ.Σοφίας Σαββίδου, στέλνοντας το μήνυμα «Ναι! στην φιλία των Λαών» με τους ήχους της λύρας του Σταύρου Σαββίδη και το νταούλι του Σάββα Ηλίαδη.
.

Εντυπωσίασαν βέβαια και τα χορευτικά συγκροτήματα της Αρμενίας, της Μολδαβίας, της Ρουμανίας, της Γεωργίας, καθώς και όλα τα ελληνικά παραδοσιακά τμήματα.
Την Εκδήλωση διοργάνωσε ΠΕ.Α.Π. Λυκόβρυσης Πεύκης . Ξεκίνησε με παρέλαση όλων των συγκροτημάτων κρατώντας τα λάβαρα και τις σημαίες τους στους δρόμους της πόλης.
.
.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης παρατέθηκε δείπνο στην έδρα του Πολιτιστικού σε όλους του χορευτές με παραδοσιακές γεύσεις και ακολούθησε χορός όπου όλοι μαζί ενώθηκαν σε ένα κοινό κύκλο!

Θερμές ευχαριστίες στην υπεύθυνη κ. Μαρία Μπαφαλούκου, για την πρόσκληση και τη ζεστή φιλοξενία.

Σύλλογος Ποντίων Αγ. Βαρβάρας “Ο ΦΑΡΟΣ”