Τάσος Μανιάτης: “Μαζί με τους πολίτες” μπορούμε να δουλέψουμε για την πόλη αυτή, μπορούμε να αλλάξουμε την πόλη αυτή”

.
Είμαι ο Τάσος Μανιάτης Υποστράτηγος ε.α.. Υπηρέτησα στο Πυροσβεστικό Σώμα και για ένα διάστημα στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
.
Συνεργάστηκα μαζί με τους συναδέλφους μου, με όλους τους φορείς της Πολιτικής Προστασίας, μεταξύ αυτών και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
.
Συντονίζαμε κάθε προσπάθεια, αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και φυσικών καταστροφών .
.
“Μαζί με τούς πολίτες”, ονειρεύομαι για την πόλη που ζω και που αγαπώ, ασφάλεια και προστασία του πολίτη. Ασφάλεια για τα επικίνδυνα φαινόμενα της φύσης, ασφάλεια στα σχολεία στους δρόμους και στις πλατείες και στις παιδικές χαρές. Η ανθρώπινη βία διογκωμένη, μερικές φορές ανεξέλεγκτη, είναι εδώ στην πόλη μας, ως γενικότερο κοινωνικό και πολιτικό φαινόμενο, υψίστης σημασίας, που χτυπάει τους εαυτούς μας, τα παιδιά μας και τα σπίτια μας .
.
Λύση δεν είναι η καταστολή. Λύση είναι η πρόληψη, χτυπάμε τη βία πριν αυτή εμφανιστεί. Ναι, υπάρχουν τρόποι, μέθοδοι, στρατηγικές και εργαλεία, που μας προσφέρει η εμπειρία και κυρίως η επιστήμη.
.
“Μαζί με τους πολίτες” , μπορούμε να σχεδιάσουμε και να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων κατά της εγκληματικότητας. Μπορούμε να ζήσουμε και μας αξίζει, σε μια ήσυχη πόλη, με ανθρώπους ενωμένους και συμφιλιωμένος, με ειρήνη και όχι με βία. Δεν είναι αυτό πολυτέλεια, είναι ανάγκη και ανθρώπινο δικαίωμα. Δεν είναι αυτό ακατόρθωτο, είναι κατορθωτό. Δεν είναι αυτό αδύνατο, είναι δυνατό.
.
“Μαζί με τους πολίτες” μπορούμε να δουλέψουμε για την πόλη αυτή, μπορούμε να αλλάξουμε την πόλη αυτή. Αυτό θέλουμε και αυτό μπορούμε.