Ταΐστρες και ποτίστρες για τα αδέσποτα γατάκια, εκτεθειμένες στις καιρικές συνθήκες, χωρίς τροφή και με λασπωμένο νερό, στην οδό Χίου

.

Γράφαμε προ εβδομάδων πως ο δήμος τοποθέτησε σε ορισμένα σημεία της πόλης μας, άγνωστο σε πόσα, ταΐστρες και ποτίστρες για τις αδέσποτες γατούλες οι οποίες υποφέρουν και πεινάνε.

Σημειώναμε δε στο δημοσίευμά μας, πως όσες από αυτές έχουν τοποθετηθεί σε σημεία που τα “κτυπάει” ολημερίς ο ήλιος, καλό θα ήταν να μεταφερθούν σε χώρους κάπως καλυμμένους από τις καιρικές συνθήκες.

Τα τσίγκινα δοχεία τα οποία επί ώρες είναι εκτεθειμένα στον ήλιο, έχουν σαν αποτέλεσμα το νερό που υπάρχει σε αυτά να βράζει στην κυριολεξία και να μην πίνεται από τα τετράποδα.

Φανταστήκαμε δε πως ο δήμος θα έδινε προτεραιότητα σε αυτό το θέμα, που δεν χρειάζεται και πολύ χρόνο για να πραγματοποιηθεί.

Έως στιγμής πάντως δεν είδαμε, τουλάχιστον τα δοχεία της φωτογραφίας μας να μεταφέρονται σε κάποιο καταλληλότερο σημείο.

Βεβαίως το καλοκαίρι έφυγε και οι καιρικές συνθήκες άλλαξαν.

Τα ασκεπή σκεύη είναι πλέον εκτεθειμένα στις βροχές τα νερά των οποίων δεν κάνουν κακό στις ποτίστρες, καταστρέφουν όμως την ξηρά τροφή.

Με άλλα λόγια, για διαφορετικούς λόγους, οι ποτίστρες και οι ταΐστρες πρέπει να τοποθετηθούν σε σημεία που δεν θα είναι εκτεθειμένες στον ήλιο το καλοκαίρι ή την βροχή.

Πάντως εκτός των παραπάνω, εχτές η ταΐστρα στην οδό Χίου και Ανεξαρτησίας ήταν χωρίς ίχνος τροφής και το νερό ήταν ένα λασπόνερο, χωρίς να γνωρίζουμε την κατάσταση των υπόλοιπων .