Νίκος Γεωργόπουλος: Όχι στο κομματικό μαρκάρισμα της “ΔΥΝΑΤΗΣ ΠΟΛΗΣ”

ΟΧΙ ΣΤΟ  ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ «ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑ» ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Η ενασχόληση με τα κοινά, σε  επίπεδο δήμου,  δεν πρεπει να είναι επάγγελμα ή υπηρεσία σε μια εξαρτημένη σχέση με τον εκάστοτε δήμαρχο ή ένα κομματικό μηχανισμό,  αλλά επιθυμία και δυνατότητα προσφοράς απο μή εξαρτώμενα και μη χειραγωγούμενα άτομα. Κατά συνέπεια βασική επιδίωξη της Κοινωνίας των Πολιτών πρέπει να είναι η δημιουργία χώρου ώστε να δραστηριοποιηθούν στην κοινή προσπάθεια άτομα δυναμικά με ικανότητες, με εμπειρία, με ανιδιοτέλεια, με επαγγελματική πορεία και με συμμετοχή στους κοινωνικούς αγώνες.

Είμαι πεπεισμένος ότι ο Νίκος Πιερακέας ταυτίζεται πλήρως μ’ όλα τα παραπάνω και αποτελεί τον εγγυητή της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ λειτουργίας του συνδυασμού μας γιατί προφανώς δεν «ΧΡΩΣΤΑΕΙ» και δεν ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ πουθενά και σε κανένα.

Η υποψηφιότητα και η μετέπειτα εκλογή του, ως δήμαρχος, στοχεύει στην αλλαγή  των προσώπων και των  πρακτικών που τα χαρακτηρίζουν σπάζοντας το προσωποκεντρικό  σύστημα εξουσίας τιθέμενος παράλληλα απέναντι σε σχέσεις αλληλεξάρτησης και διαπλοκής που οδηγούν σε καιροσκοπισμούς.

Ο υποψήφιος δήμαρχος και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού μας συνδέονται ΜΟΝΟ με το κοινό ΟΡΑΜΑ να δημιουργηθεί μια σύγχρονη πόλη στην υπηρεσία όλων των πολιτών χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.

Προφανώς ο καθένας εκ των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων έχει τις πολιτικές του πεποιθήσεις αλλά Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, στα δημοτικά δρώμενα, αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «Δυνατή Πόλη».  Άλλωστε, κατά κανόνα, στις μέρες μας είναι γνωστό ότι οι δημοτικοί συνδυασμοί επιδιώκουν να έχουν διακομματικές συμμετοχές.

Ως εκ τούτου το   ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ «ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑ», (δηλαδή η τοποθέτηση κομματικής ταμπέλας) ΜΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ και των ΑΝΘΡΩΠΩΝ  που την απαρτίζουν αποσκοπεί το λιγότερο στον αποπροσανατολισμό των δημοτών. Οι αντιπαραθέσεις πρέπει να είναι στη βάση ουσιαστικών επιχειρημάτων και όχι αποπροσανατολιστικών εντυπώσεων.

Σε προσωπικό επίπεδο θέλω να διαβεβαιώσω ότι πυξίδα στη ζωή μου είχα πάντα αρχές και αξίες , οπότε, δεν θα συμμετείχα με κανένα τρόπο σε μια προσπάθεια  ΜΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ και χειραγωγούμενη. Αναγνωρίζοντας αφενός την αξία του Νίκου Πιερακέα, σεβόμενος αφετέρου τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός συνυποψηφίου μου θα αγωνισθώ συνεργαζόμενος μαζί τους για την ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.

Υποσημείωση: ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑ σημαίνει τοποθετώ ταμπέλα ή το σήμα κατατεθέν ή καποιο διακριτικό ώστε να ξεχωρίζει.

Νίκος Γεωργόπουλος – Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος