Η ΕΥΔΑΠ προχωράει στην αντικατάσταση μέρους του δικτύου ύδρευσης, στην κάτω Αγία Βαρβάρα

Γράφαμε πριν δύο εβδομάδες, για πολλοστή φορά, πως το δίκτυο παροχής νερού στην πόλη μας είναι παλαιό με αποτέλεσμα να υπάρχουν συχνές βλάβες σε αυτό, με διαρροές, σκαψίματα και με καταναλωτές χωρίς νερό επί ώρες.

Προτείναμε δε να αντικατασταθεί το γερασμένο δίκτυο.

Με ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε πως η ΕΥΔΑΠ αποφάσισε να αντικαταστήσει τους αγωγούς του δικτύου της, στην περιοχή του χάρτη που δημοσιεύσαμε πρόσφατα και σημειώνονται τα συνεχή προβλήματα.

Βεβαίως δεν είναι τα μοναδικά σημεία που σημειώνονται βλάβες και ζημιές, αλλά ας ξεκινήσει η αντικατάσταση από κάπου και να επεκταθεί και στην υπόλοιπη Αγία Βαρβάρα.

Γράφαμε σχετικά:

Απελπιστική ήταν η κατάσταση που βίωσαν εκατοντάδες νοικοκυριά και καταστήματα στην κάτω Αγία Βαρβάρα την εβδομάδα που μας πέρασε.

Καθημερινά υπήρξαν ζημιές στους αγωγούς ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ και έμειναν χωρίς νερό αυτές τις καυτές ημέρες οι κάτοικοι της οδού Σίφνου, κάτω από την οδό Μαρίνου Αντύπα και των γύρω δρόμων.

Οι συχνές ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης έρχεται να κατακτήσει την πρώτη θέση, αυτήν την εποχή, στα προβλήματα της πόλης μας, η οποία διαθέτει ένα “κουρασμένο”, “γερασμένο”, “ταλαιπωρημένο” και χιλιομπαλωμένο δίκτυο, το οποίο με τον καιρό χειροτερεύει η κατάστασή του.

Έργο ποιότητας ζωής και πραγματικής αναβάθμισης της πόλης μας, είναι η επιτακτική πλέον αντικατάσταση των αγωγών παροχής νερού της ΕΥΔΑΠ στην πόλη μας.

Στη φωτογραφία του χάρτη που δημοσιεύουμε εμφανίζονται τα σημεία στα οποία είχαμε ζημιές το διάστημα 18 με 23 Ιουλίου 2023.

Παρακάτω δημοσιεύουμε τους δρόμους στους οποίους πρόκειται να γίνει η αντικατάσταση των αγωγών:

ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ, από Μακαρίου έως Συγγρού,
ΜΟΥΣΚΟΥ, από Ηρακλείου έως Μακαρίου,
ΛΗΜΝΟΥ, από Ηρακλείου έως Μακαρίου,
ΜΟΥΣΚΟΥ, από Σίφνου έως Μακαρίου
ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ, από Σίφνου προς Απ. Παύλου,
ΜΑΚΑΡΙΟΥ, από Μ. Αντύπα έως Απ. Παύλου,
ΣΙΦΝΟΥ, από Μ. Αντύπα έως Απ. Παύλου,
ΣΥΓΓΡΟΥ, από Μ. Αντύπα έως Απ. Παύλου,
ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ, από Σίφνου έως Συγγρού,
ΠΑΡΟΥ, από Σίφνου έως Συγγρού.
.
Οι εργασίες προβλέπεται να ξεκινήσουν σύντομα και θα διαρκέσουν περίπου ένα μήνα!